Roderick van Kempen wint Open Snelschaak kampioenschap van Wassenaar

Schaakclub Wassenaar
26 december 20232 minute read

Op 18 december is het Open Snelschaakkampioenschap van Wassenaar gespeeld. Er waren in totaal 31 deelnemers; naast een aantal clubleden van SV Wassenaar, waren er ook een aantal jeugdspelers van Bobby Fischer en een aantal mensen van buiten de beide verenigingen.

Er werden een 12-tal ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem, waarbij de bedenktijd 5 minuten per persoon per partij was.

Halverwege het toernooi stond Rogelio Lujan met 5,5 uit 6 op kop. Gevolgd door Roderick van Kempen, Olaf Cliteur en Rogier Potter van Loon met 5 punten. Roderick, de op papier sterkste speler, won in de 7e ronde van Rogelio en nam zo de leiding over. Met het ingaan van de laatste ronde stond Roderick een vol punt voor op Rogelio, maar in de laatste ronde wist Kylian van Veen Roderick te verslaan. Rogelio won en zo eindigde beide heren met 10 uit 12. Op basis van weerstandspunten werd Roderick de winnaar van het toernooi. Rogelio werd 2e en Rogier Potter van Loon haalde met 9,5 uit 12 een mooie 3e plaats. De beste jeugdspeler werd Evan Los met een fantastische score van 7 uit 12. Tweede van de jeugd werd Noah Sosef en derde Jagger Meevis. De beste van SV Wassenaar werd dit jaar opnieuw Jasper Zijlstra met een score van 7 punten. Hijzelf boekte in de slotronde een remise, maar zijn 3 concurrenten, Gerard van der Born, Ronald van Vleuten en Joop Beijersbergen verloren alle drie! Bij de prijsuitreiking waren er naast de kampioensbeker, een aantal medailles en voor elke prijswinnaar een prijsje in natura naar keuze.

Al met al was het weer een gezellig toernooi, waarbij de nodige hapjes, dankzij Ankie Erwich, niet ontbraken.

Op maandag 1 januari 2024 is het Deijlerhuis gesloten, maar op 8 januari kan er weer worden gespeeld. Hoewel het team van Wassenaar een externe wedstrijd speelt in Naaldwijk, is het Deijlerhuis open en kan iedereen een potje komen schaken. Kijk ook eens op onze website: www.schaakclub-wassenaar.nl