Skip to content
Fotocredit: Ron Krom

Ontdek de kracht en het geheim van de gulden snede

Katwijks Museum
5 januari 202451 second read

Woensdag 10 januari 2024 gaat de Katwijkse kunstenares Mariska de Kok weer op ‘expeditie’ in het Katwijks Museum. In expeditie Kunst Kijken neemt Mariska je mee door op een heel andere manier naar schilderijen te kijken, namelijk vanuit het gezichtspunt van de kunstenaar. Deze keer speciale aandacht voor compositie in de schilderkunst met de focus op de gulden snede. Wat is de gulden snede? Waarom de gulden snede? Hoe maken oude meesters hun composities sterk? In de uitleg is er ook speciale aandacht voor het geheim van Johannes Vermeer zijn composities. En natuurlijk gaan we de schilderijen in het Katwijks museum nader bestuderen.

Kortom, ook deze keer is er weer veel te leren en te ontdekken. Ga jij ook mee op zoek naar de geheimen en logica van de oude meesters?

Kosten  €25,- per persoon inclusief koffie & thee, exclusief entree museum. Inschrijven via  www.Mariskadekok.nl / of via kunstkijken@mariskadekok.nl Ervaring ondergeschikt, enthousiasme is wat telt! Expeditie Kunst Kijken: Leuk, leerzaam & telkens weer verrassend.  Van harte welkom!

Tags

Expeditie Kunst KijkenKatwijkKatwijks MuseumKunst KijkenSchilderkunst
Gerelateerde artikelen
Back To Top