Skip to content

Deze week in bibliotheek Voorschoten – Wassenaar

Bibliotheek Voorschoten - Wassenaar
7 januari 20244 minute read

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek.

In gesprek met Pepijn Keppel

Georganiseerd door Stichting iDb (inclusie en Discriminatiebestrijding en Fit in Wassenaar

Op het hockeyveld speelt hij op hoog niveau. Maar als de worsteling rond zijn geaardheid hoog oploopt, beëindigt Pepijn Keppel plots zijn topsportcarrière.

Pepijn Keppel (1996) is schrijver, journalist voor De Groene Amsterdammer, columnist voor Trouw, ex-topsporter en milieuwetenschapper. In april 2022 debuteerde hij met zijn non-fictieboek De laatste man, over zijn coming-out in de topsport. Eerder werkte hij onder andere voor NRC Handelsblad, Follow the Money en Vrij Nederland.

De lezing is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden, vanwege de inschatting van de ruimte is het fijn als u zich aanmeld door een gratis ticket te bestellen. Dit is niet verplicht voor toegang.

Mede mogelijk gemaakt door Fit in Wassenaar en Stichting iDb (inclusie en Discriminatiebestrijding.

Vrijdag 19 januari om 20.00 uur in bibliotheek Wassenaar. Gratis aanmelden via obvw.nl

Nieuw: DoeMaarDuurzaam!

Deze maand maken we een goed begin: Help de dieren in je omgeving de wintermaanden door!

Bij Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar hebben we iets nieuws: een maandelijkse workshop die jong én oud op een creatieve manier betrekt bij duurzaamheid! We beginnen deze maand met een speciaal project: help de dieren in je omgeving de winter door!

Duurzaam bezig zijn hoeft niet ingewikkeld te zijn: neem je eigen tas mee tijdens het winkelen, gebruik een lunchtrommel in plaats van een plastic zakje, of kies voor een herbruikbare waterfles om zo het gebruik van plastic afval te verminderen.

In onze nieuwe DoeMaarDuurzaam! workshops leer je elke maand hoe je oude materialen kunt hergebruiken en ontdek je creatieve manieren om stap voor stap duurzamer te leven.

Deze maand in Wassenaar: tuindieren zoals vogels, insecten en egels kunnen extra steun gebruiken om de winter door te komen. Doe gezellig mee met Doe Maar Duurzaam en knutsel je eigen insectenhotel, maak lekkernijen voor de vogels en leer wat je thuis kunt doen om de egels te helpen de winter goed door te komen.

Leeftijd 4-99+
Kinderen onder de 8 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassenen deelnemen, dus ouders/grootouders/oppas; doe gezellig mee!

Bestel tickets

Nationale Voorleesdagen: Verteltheater Nooit Genoeg

Geïnspireerd door het wereldberoemde prentenboek Rupsje Nooitgenoeg Een vertelling over verandering, hoop en liefde.

Een wollig eitje, waardig gedragen door een blad aan de tak van een appelboom, ligt hoog en droog te wachten in de zon. Op een dag komt het eitje uit en ziet het rupsje het licht. “Woh dan!” zegt ze.

Hongerig als een paard zet zij haar stevige kaken in een sappige appel en knaagt zich gulzig een weg door het vruchtvlees. Dagen achtereen eet zij zich door van alles heen. Maar genoeg heeft zij nooit.

Na het eten van een suikerspin bezint zij zich en spint van haar gedachten een huisje waarin zij aan een nieuw leven begint.

Niels Brandaan Cotterink is verhalenverteller en theatermaker in heel zijn wezen. Een meester in de woordkunst en vertelkunst met een tomeloze verbeeldingskracht en rijke fantasie. Zijn solovoorstellingen getuigen al ruim 25 jaar van fijnzinnig vakmanschap en hij weet zijn publiek keer op keer te verwonderen in de wereld van de verbeelding.

28 januari 2024, van 10:30 tot 11:30 | Bibliotheek Wassenaar

Kosten: € 7,50 | Leeftijd vanaf 4 jaar

Bestel tickets

Cursus Iphone/Ipad voor beginners

Deze week gaan we aan de slag met je iPad of iPhone

In deze cursus leer je de beginselen van je iPad of iPad. Je leert surfen op het internet, apps installeren en weer verwijderen, de belangrijkste instellingen en nog veel meer (veiligheid/foto’s maken/mailen). Na afloop kun je zelfstandig al deze dingen doen. Je leert onder begeleiding van een ervaren docent al deze dingen waarbij er veel ruimte is voor vragen en oefenen.

Meenemen
Breng je eigen iPad of iPhone mee. Het is belangrijk dat je het juiste apparaat meeneemt. Staat op de achterkant van je tablet of telefoon een appel met hapje eruit? Dan heb je een iPad/iPhone van Apple en is dit de juiste cursus voor jou! Staat er geen appel achter op je tablet. Dan heb je een Android tablet/telefoon en is dit niet de juiste cursus.

Voorkennis
Deze cursus is bedoeld voor beginners.
Cursus op 23 en 30 januari 2024 in bibliotheek Voorschoten.

Bestel tickets

Filmhuis Wassenaar

Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis

Datum – Tijdstip – Film

zo 7 jan 12:30 Wonka (NL)

ma 8 jan 20:00 Coup de chance

di 9 jan 14:00 Napoleon

wo 10 jan 20:00 Coup de chance

vr 12 jan 20:00 Das Lehrerzimmer

za 13 jan 20:00 Wonka (OV)

Wonka (OV

Tags

ActiviteitenFilmhuis WassenaarOBVWVoorschoten
Gerelateerde artikelen
Back To Top