Skip to content

Wassenaarse VVD: een gemankeerd begin van het nieuwe jaar

8 januari 20242 minute read

Wij betreuren het vertrek van ons zeer gewaardeerde raadslid Monique van Deursen. Een betrokken en deskundig raadslid, met specifieke aandacht voor sociale zaken, waaronder jeugdzorg en participatie.

Helaas heeft Monique haar taken als gemeenteraadslid de laatste periode niet ongehinderd kunnen vervullen. Twee lokale oppositiepartijen hebben alles uit de kast gehaald om het plan voor de dorpskern tegen te houden. Daarbij hebben zij niks geschroomd en hebben ze de (schijn van) persoonlijke belangenverstrengeling opgeworpen.

Er is hier echter geen sprake van belangenverstrengeling. Monique, die naast het raadslidmaatschap een sanitairwinkel in het dorp runt, heeft nooit invloed uitgeoefend op de ontwikkeling van het plan voor de dorpskern. Zij heeft nooit geprobeerd dit plan, dat over een vrij groot gebied gaat, aan te passen in persoonlijk belang. Zij had juridisch gezien gewoon kunnen meestemmen in lijn met de fractie.

Zij werd echter geraakt door de persoonlijke aantijgingen van de twee oppositiepartijen. Hierdoor kon ze haar werkzaamheden voor de gemeenteraad niet meer goed vervullen. Deze gebeurtenissen hebben haar er toe doen besluiten haar werk als gemeenteraadslid neer te leggen. Een harde dobber…

Monique zal worden opgevolgd door VVD-burgerraadslid Niek Klooster. Daarmee is de fractie snel weer compleet en klaar om zich verder in te zetten voor Wassenaar.

Fotocredit: PR

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top