Skip to content
Fotocredit: PR

Bouwen aan jouw toekomst op het Rijnlands Lyceum

Rijnlands Lyceum
12 januari 20244 minute read

Zit jij in groep 8 en ben je op zoek naar een leuke en goede middelbare school? Dan is het Rijnlands misschien iets voor jou!

Wij hebben Nederlandstalige havo/vwo-brugklassen en tweetalige Atheneum en Gymnasium-brugklassen. Daarnaast kun je bij ons op school ook terecht voor internationaal onderwijs.

Wanneer je kiest voor het Rijnlands, kies je voor een gezellige dorpsschool met een internationaal karakter. Een school waar leerlingen graag naartoe gaan en waar de band tussen leerlingen, docenten en ouders goed is.

We zijn trots op ons mooie lichte schoolgebouw en kijken er naar uit om komend schooljaar onze nieuwe vleugel in gebruik te gaan nemen. Door deze nieuwbouw krijgen we de meer lokalen in het hoofdgebouw. Ook zal het schoolterrein opnieuw worden ingericht, waarbij veel ruimte is voor vergroening en het creëren van gezellige pauzeplekken waar je ook lekker een balletje kunt trappen in de pauze.

Ben jij nieuwsgierig en wil je onze school komen bekijken? Kom dan naar onze Open Dag op zaterdag 20 januari! Geef je via onze website op en wij maken een persoonlijk programma voor jou, zodat jij kan bekijken wat jij interessant vindt.  Tijdens de verschillende kennismakingslessen maak je kennis met het brugklasteam van het Rijnlands en zullen de leerlingen en medewerkers je een indruk van onze school geven.

Op de Open Dag is aandacht voor de verschillende afdelingen van het Rijnlands en alle extra’s die daarnaast nog worden aangeboden. Denk hierbij aan de afdelingen HAVO, VWO en Gymnasium, maar ook aan de mogelijkheid om Nederlandstalig of tweetalig onderwijs te volgen. Daarnaast zal er informatie zijn over onderwerpen als extra begeleiding voor leerlingen, bijvoorbeeld op het gebied van zorg of taal, en de mogelijkheid om mee te doen aan extra-curriculaire activiteiten zoals de Kunstklas, Robotica of de musical.

Naast de kennismakingsactiviteiten voor de groep 8-leerlingen, is er ook voor de ouders een programma. Zij kunnen voor informatie terecht op de informatiemarkt, worden rondgeleid door docenten van het Rijnlands en kunnen een presentatie over de brugklassen bijwonen. De presentatie wordt gegeven door de brugklasmentoren.

Wil je meer weten over tweetalig onderwijs (TTO)? Kom dan naar  de TTO-afternoon. Tijdens deze middag op 31 januari, krijg je een indruk van hoe het is om een TTO-leerling te zijn. Op woensdag 7 februari volgt een informatie-avond over tweetalig onderwijs voor ouders. Deze avond begint om 19:30 uur en tijdens de avond geven onze docenten en leerlingen de ouders een indruk van het onderwijsprogramma.

Wilt u als ouders de school in zijn algemeen beter leren kennen? Dan is de info-avond op 11 januari hier het ideale moment voor. Om 19:00 uur starten we met een informatiemarkt in het atrium van de school. Vervolgens is er een plenair voorlichtingsprogramma in de toneelzaal, gevolgd door een keuzeprogramma met informatie over bijvoorbeeld de zorg op het Rijnlands, tweetalig onderwijs, dyslexie, kunstklas en gymnasium.

Als dit alles nog niet genoeg is, maken een aantal van onze leerlingen uit de bovenbouw als echte ervaringsdeskundigen vlogs op ons YouTube-kanaal  voor  Rijnlands INSIDE, met daarin iedere week nieuwe informatie over de brugklassen van het Rijnlands.  Denk hierbij aan de mentorles, de musical, het TTO, gymnasium en sport!

De landelijke aanmeldweek start op 25 maart, daarom organiseren we op woensdagmiddag 13 maart nog een laatste moment waarop we leerlingen en ouders uitnodigen op school. Tijdens deze middag zijn er verschillende vakdocenten, mentoren en leerlingen aanwezig om de laatste vragen van leerlingen en ouders te beantwoorden.

Kom je naar de brugklas van het Rijnlands dan is er een leuk kennismakingsprogramma tijdens de eerste weken zodat iedereen elkaar snel leert kennen. Dit alles gebeurt onder leiding van de mentoren, die daarbij geholpen worden door de peters en meters, dat zijn leerlingen uit de bovenbouw, die de brugklassers samen met de mentor begeleiden.

Neem alvast een kijkje op de website www.rijnlandslyceumwassenaar.nl. Voor vragen kan er echter ook altijd contact worden opgenomen met de afdelingsleider van de brugklassen: m.devries@rijnlandslyceum-rlw.

Tags

Kies je middelbare schoolOpen DagRijnlands LyceumSchoolkeuzeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top