Skip to content
Fotocredit: Ellen Klaver - Asscheman

SWZ Verandert Op Feestelijke Wijze Haar Naam In Amarosa

Ellen Klaver-Asscheman
18 januari 20242 minute read

Op woensdag 17 januari was het een ware drukte in het Sophiekehuis van de SWZ. Genodigden, personeel, bestuursleden, vrijwilligers, familieleden en bewoners van het Sophiekehuis waren allen aanwezig om de doop  van de nieuwe naam van de SWZ  bij te wonen.  

In de uitnodiging stond al wel vermeld, dat de naam zou beginnen met een A, maar verder was het een verrassing. Directeur Hester Branderhorst heette de aanwezigen welkom. Zij vertelde, dat er voor een nieuwe naam was gekozen, omdat de naam SWZ ook wordt gebruikt door andere organisaties. Dit zorgde geregeld voor verwarring en daarom was het tijd om een nieuwe naam te geven aan de in Wassenaar zo vertrouwde naam SWZ (Stichting Wassenaarse Zorgverlening).

Aan burgemeester De Lange de eer om de nieuwe naam ‘Amarosa’ bekend te maken. In de naam zit volgens de burgemeester het woord ‘liefde’ verborgen. Liefde en verzorging, dat zijn de zaken waar de SWZ en nu de nieuwe stichting ‘Amarosa’ voor staan.

Wethouder Ritske Bloemendaal hees vervolgens de vlag met de naam Amarosa en daarmee was de naamsverandering een feit.  Hester Branderhorst, burgemeester de Lange en alle aanwezigen hieven vervolgens het glas om een toost uit te brengen op de nieuwe stichting.

Met een hapje en een drankje, een film en een gezellig samenzijn werden de feestelijkheden afgesloten.

Tags

AmarosaBekendmakingNieuwe naamSWZWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top