Skip to content
Foto ter illustratie. Fotocredit: RijnlandRoute

UPDATE | Onderhoud aan het Gouwe-aquaduct (A12) verplaatst naar weekend van 27-29 januari

Rijkswaterstaat
19 januari 20242 minute read

Rijkswaterstaat voert in het weekend van 27 tot 29 januari 2024 onderhoudswerkzaamheden uit aan het Gouwe-aquaduct. Aanvankelijk was komend weekend (20-22 januari) hiervoor gepland maar vanwege de weersomstandigheden zijn de werkzaamheden naar voornoemd reserveweekend van eind januari verplaatst. Voor de werkzaamheden is het noodzakelijk om de A12 tussen Gouda en Moordrecht af te sluiten. Eerst in de richting van Den Haag, gevolgd door de richting van Utrecht. Verkeer moet rekening houden met 20 tot 30 minuten extra reistijd.

Tijdens de tweede afsluiting van 27 januari 21.00 uur tot maandag 30 januari 05.00 uur. Gedurende deze afsluiting is de A12 richting Utrecht tussen Moordrecht en Gouda afgesloten.

Omleidingen

  • Verkeer komend vanaf de A12 richting Den Haag wordt omgeleid via de N451;
  • Verkeer komend vanaf de A12 richting de A20 Rotterdam wordt omgeleid via de N451 en de N457;
  • Verkeer komend vanaf de A12 richting Utrecht wordt omgeleid via de N209, A20 en A27;
  • Verkeer komend vanaf de A4 richting Utrecht wordt omgeleid via de A44, N11 en A12.

Bij grote drukte verwijst Rijkswaterstaat via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes. Nood- en hulpdiensten kunnen bij hoge prioriteit (prio 1) de werkzaamheden met gepaste snelheid passeren.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
  • Houd rekening met extra reistijd;
  • Pas uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg;
  • Houd uw navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Onderhoudswerkzaamheden

Het Gouwe-aquaduct heeft periodiek onderhoud nodig. Tevens is er vocht geconstateerd in een van de voegovergangen. Om risico tot schade als gevolg van het bevriezen en dooien te voorkomen voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit over de gehele breedte van het aquaduct. Hiervoor is een gedeeltelijke afsluiting van de A12 noodzakelijk, ook om de veiligheid van de medewerkers en weggebruikers te waarborgen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Tags

A12Gouwe aquaductOmleidingenRijkswaterstaat
Gerelateerde artikelen
Back To Top