Skip to content
Fotocredit: Regio15/Herman van der Woude

Aanrijdingen op spekgladde A44; snelweg urenlang afgesloten geweest

19 januari 20242 minute read

Gisteravond laat vonden diverse aanrijdingen plaats op de A44 en de N44. Dat was waarschijnlijk mede het gevolg van gladheid. De politie sprak van een ijsbaan. Zowel van en naar Wassenaar als in de omgeving van Leiden Transferium was de weg onbegaanbaar en spiegelglad geworden. Daarop is direct besloten om een groot gedeelte van de A44 af te sluiten.

Het eerste ongeluk vond rond 22.45 uur plaats met twee auto’s op de A44 richting Amsterdam. Eén auto kwam achterstevoren tot stilstand. Aan beide voertuigen was veel schade. Een ambulance kwam ter plaatse.

Iets later, rond 23.30 uur, vonden nog twee aanrijdingen plaats op de andere rijbaan van de A44, in de richting van Den Haag. Daar werden een bergingsauto en een auto van Rijkswaterstaat (die daar stonden vanwege een eerder ongeval) aangereden door personenauto’s. Diverse personen zijn onderzocht in de ambulance maar niemand is naar het ziekenhuis vervoerd.

De A44 was na de ongelukken in de richting Den Haag afgesloten tussen Oegstgeest en Wassenaar-Kerkehout. In de richting Amsterdam was de N44 dicht tussen Wassenaar-Noord en Leiden. De afsluiting zorgde vannacht voor files.

Het KNMI heeft vandaag voor het hele land code geel afgegeven, vooralsnog geldt deze door heel het land voor het grootste deel van de dag. Door sneeuwbuien, sneeuwresten en bevriezing kan het glad zijn op de Nederlandse wegen.

Fotocredit: Regio15/Cray van Zutphen

Bron: Regio15/politie Wassenaar/NOS

Tags

A44AanrijdingenAfsluitingLetselN44OngelukkenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top