Skip to content
Fotocredit: PR

Run for Rio loopt en fietst 360 km langs de Limes

Run for Rio
19 januari 20242 minute read

De Limes is de naam van de grens van het voormalige Romeinse Rijk. In Nederland loopt deze route langs de Rijn van Katwijk tot Millingen aan de Rijn. De hardlopers van Run for Rio lopen in estafette non-stop 360 km van Wassenaar tot de grens met Duitsland en weer terug. Twee enthousiastelingen fietsen zelfs 360 km. Deze sportieve ploeg heeft ondersteuning van 7 begeleiders. Het gehele team kreeg een prachtig nieuw gesponsord shirt. Doel van het gehele team is voor ieder van de 360 km’s een sponsor van € 10,= te vinden.

De start van deze unieke actie was tijdens de nieuwjaarsreceptie van Run for Rio. De vele belangstellenden werden door Run for Rio, vanwege haar 35-jarig bestaan, getrakteerd op een Petit Four en een drankje. Na het toasten werd het publiek nogmaals getrakteerd. De vele overblijfselen van het machtige Romeinse Rijk waren in mooie plaatjes te zien. De lopers zullen langs de Limes voormalige forten, wachttorens, schepen en andere bezienswaardigheden onderweg passeren. Ook zullen zij verschillende keren met een pontje de Rijn oversteken. Het unieke traject en de unieke actie leverde direct al een invulling van 60 “verkochte” kilometers op. Een leuke loterij en een spontane bijdrage van de fietsers van Run for Rio zorgden voor de extra’s van deze mooie dag.

De gehele actie zal worden besteed aan de verdere bouw van de New Horizon school in Oeganda. Hier is een wens voor 4 extra leslokalen om een aantal van de vele kinderen, die op de wachtlijst staan, ook naar school te kunnen laten gaan. Daarnaast ondersteunt Run for Rio in Oeganda ook de Blessed Land school. Run for Rio heeft bij deze school al 7 lokalen, toiletten en een watervoorziening gerealiseerd. De Blessed Land school heeft vooral behoefte aan ondersteunende voorzieningen bij de school. Gelukkig is er nu schoon drinkwater. Maar er is een grote wens voor een goede keuken, een hygiënische opslagruimte voor het eten en zonnepanelen om elektriciteit te hebben op de school.

Wil u ook het team van Run for Rio steunen, stort dan € 10,= per km op NL57RABO0368010724 of NL21INGB0000193157 t.n.v. Stichting Run for Rio o.v.v. Limes. Meer informatie over de Stichting Run for Rio en over de Limes-loop kunt u vinden op www.runforrio.com of bel met Leo Bellekom, 06-43265500

Tags

EstafetteFietsenGoede doelLopenNew Horizon SchoolOegandaRun for RioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top