Skip to content
Fotocredit: PR

Speciale vertoning met de makers van ‘Human Forever’. Een film over samenleven met mensen met dementie

Filmhuis Wassenaar
20 januari 20242 minute read

Hoe kunnen we beter samenleven met mensen met dementie? Humanitair activist Teun Toebes en filmmaker Jonathan de Jong zoeken naar het antwoord op die vraag met hun film ‘Human Forever.’ Zondag 4 februari is het duo in het Filmhuis Wassenaar om te vertellen over deze bijzondere film.

Teun Toebes (24) heeft een missie: de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Hij woont al jaren op de gesloten afdeling van een verpleeghuis als hij besluit deze missie naar een hoger plan te tillen. Tijdens een reis rond de wereld onderzoekt hij samen met zijn goede vriend en filmmaker Jonathan de Jong hoe in andere landen wordt omgegaan met dementie. Naar verwachting verdubbelt de komende twintig jaar het aantal mensen met dementie. De zoektocht is dus geen vraag, maar een noodzaak. In deze verfilmde reis vol bijzondere ontmoetingen hoopt hij antwoorden te vinden over hoe we beter kunnen samenleven met mensen met dementie.

“Na een wereldreis van ruim drie jaar ben ik positiever dan ooit over de toekomst voor mensen met dementie. ‘Human Forever’ laat zien dat we die toekomst hoopvoller kunnen inrichten. En dat we hiermee al morgen kunnen beginnen. Ik ben ervan overtuigd dat documentaire de kijk op de mens voorgoed verandert,” aldus Teun.

‘Human Forever, a story about love for humanity’ is een indringende en ontwapenende film die aan de hand van persoonlijke verhalen van de mensen laat zien waarom wij moeten veranderen.

Programma zondag 4 februari

15.00 uur: vertoning Human Forever met nabespreking door Teun Toebes en filmmaker Jonathan de Jong

19.30 uur: vertoning Human Forever met inleiding door Teun Toebes en filmmaker Jonathan de Jong. Interview door journalist Elles de Bruin (Omroep Max en de podcast De Toekomst is Grijs)

De film draait hierna nog een paar weken in het Filmhuis Wassenaar.

Tags

DementieFilmFilmhuis WassenaarGesprekHuman ForeverWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top