Skip to content
Bibliotheek Voorschoten Wassenaar

Deze week in Bibliotheek Voorschoten – Wassenaar

Bibliotheek Voorschoten - Wassenaar
21 januari 20244 minute read

Januari en februari staan in de bieb in het teken van goede voornemens en een frisse start. Om je daarbij te helpen, staat er weer veel moois op het programma voor de komende weken. Kom je ook?  

Workshop: help de dieren de winter door

Doe deze maand mee met de DoeMaarDuurzaam!-workshop. Je leert hoe je oude materialen creatief kunt hergebruiken. In februari gaan we aan de slag voor de dieren in de omgeving. Die kunnen in de winter wel wat extra hulp gebruiken. Maak tijdens de workshop bijvoorbeeld een insectenhotel of vogelsnacks van gebruikte materialen. Help je mee? Iedereen is welkom bij de DoeMaarDuurzaam!-workshop.

Zaterdag 20 januari 14.30 uur

Zaterdag 20 januari in Bibliotheek Wassenaar, 14.30 – 15.30 uur
Leeftijd 4-99+
Let op: kinderen tot 8 jaar alleen onder begeleiding van één volwassene. Dus ouders/grootouders/oppas: kom gezellig mee!

Bestel tickets

Verteltheater Nooit Genoeg

Zondag 28 januari, 10.30 en 13.00 uur

Duik tijdens de Nationale Voorleesdagen in de betoverende wereld van Verteltheater Nooit Genoeg. Meesterverteller Niels Brandaan Cotterink laat alle kinderen (en ouders) aan zijn lippen hangen met zijn verhaal over verandering, hoop en liefde.

Een wollig eitje, waardig gedragen door een blad aan de tak van een appelboom, ligt hoog en droog te wachten in de zon. Op een dag komt het eitje uit en ziet het rupsje het licht. “Woh dan!” zegt ze.

Hongerig als een paard zet zij haar stevige kaken in een sappige appel en knaagt zich gulzig een weg door het vruchtvlees. Dagen achtereen eet zij zich door van alles heen. Maar genoeg heeft zij nooit.

Zondag 28 januari, 10.30 uur in Bibliotheek Wassenaar
Zondag 28 januari, 13.00 uur in Bibliotheek Voorschoten

Bestel tickets

Cursus iPhone/iPad voor beginners

Dinsdag 23 en 30 januari, 14.00 uur

Nooit meer gehannes met je iPhone of iPad. In deze cursus leer je de beginselen van je apparaat: apps installeren en weer verwijderen, surfen op internet, belangrijke instellingen, foto’s maken, mailen en natuurlijk veiligheid. Je krijgt les van een ervaren docent waarbij er veel ruimte is voor vragen en oefenen.

Meenemen
Breng je eigen iPad of iPhone mee. Het is belangrijk dat je het juiste apparaat meeneemt. Staat op de achterkant van je tablet of telefoon een appel met hapje eruit? Dan heb je een iPad/iPhone van Apple en is dit de juiste cursus voor jou! Staat er geen appel achter op je tablet. Dan heb je een Android tablet/telefoon en is dit niet de juiste cursus.

Voorkennis
Deze cursus is bedoeld voor beginners.

Dinsdag  23 en 30 januari, 14.00 – 16.00 uur |Bibliotheek Voorschoten
Bestel tickets

Historische Vereniging Oud Wassenaer & Antiquariaat Bougainville

Zaterdag 27 januari vanaf 10.00

Elke laatste zaterdag van de maand houdt Antiquariaat Bougainville samen met kaartenverzamelaar Peter van Brussel ‘spreekuur’ in de Vergaderzaal. Naast boeken over kunst, geschiedenis en vele andere onderwerpen ligt ook een zeer gevarieerde verzameling ansichtkaarten op tafel w.o. topografie. Natuurlijk ook van Wassenaar!

Ook kun je met vragen over de geschiedenis van Wassenaar terecht bij Jacques Schiferli van de Historische Vereniging Oud Wassenaer.

Zaterdag 27 januari 10.00 – 16.00 uur
Gratis inloop

Filmhuis Wassenaar

Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis

Datum – Tijdstip – Film

zo 21 jan 12:30 Wonka (NL)

zo 21 jan 15:00 Das Lehrerzimmer

ma 22 jan 20:00 Neem Me Mee

di 23 jan 14:00 Das Lehrerzimmer

wo 24 jan 20:00 Neem Me Mee

vr 26 jan20:00 Neem Me Mee

za 27 jan20:00 The Old Oak

Das Lehrerzimmer

De Duitse film Das Lehrerzimmer is een meeslepend schoolklasdrama, waarin regisseur İlker Çatak een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt. Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak (Leonie Benesch) werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid?

Bestel tickets

Tags

ActiviteitenBibliotheek Voorschoten WassenaarFilmhuis WassenaarOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top