Skip to content
Fotocredit: Julika Marijn

‘Onderweg met Etty’; een bezinningssamenkomst met Julika Marijn

Claartje de Leeuw
22 januari 202449 second read
Fotocredit: PR

Twintig jaar geleden kwamen de dagboeken van Etty Hillesum op het pad van Julika Marijn. Die dagboeken, geschreven in oorlogstijd, zijn vooral een hartstochtelijk pleidooi voor de liefde en de schoonheid van het leven. Zij bleken van cruciale waarde in het leven van Julika en verrijkten haar op privé- en artistiek gebied. Julika vertaalde het gedachtegoed naar het theater en schreef samen met Ton Jorna een boek over Etty Hillesum getiteld ‘Altijd Etty’.

Tijdens de BSK zal Julika vertellen over haar theaterproductie ‘Dat onverwoestbare in mij’, haar reis naar Auschwitz en haar optreden in Israel. Zij zal ons laten horen wat haar zo raakt en zij leest voor uit de dagboeken.

Krachtige vrouwen die hun eigen weg gaan is een terugkerend thema in het theaterwerk van Julika Marijn. Onlangs rondde zij haar tournee ‘In de schaduw van Rembrandt’ af.

Meer kunt u lezen op: www. julikamarijn.nl/www.julikamarijn.com

Wanneer: 4 februari 2024 / 10.30 uur

Waar: in het gebouw van Vrijzinnigen NPB Wassenaar, Lange Kerkdam 46

Tags

BezinningsbijeenkomstEtty HillesumJulika MarijnNPB Vrijzinnigen in WassenaarOnderweg met EttyWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top