Skip to content
Het was voor de ondernemers gezellig tafelen in Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar, nadat ondernemersvoorzitter Odette Perik en hoteldirecteur Alex Luiten (inzet) hun verhaal hadden gedaan. Fotocredit: PR

Ongekend drukke nieuwjaarsbijeenkomst Ondernemend Wassenaar – ‘Ondernemers willen ruimte om te kunnen blijven ondernemen’

Ondernemend Wassenaar
22 januari 20242 minute read

De oproep van voorzitter Odette Perik van Ondernemend Wassenaar aan de ruimschoots vertegenwoordigde gemeenteraad en B&W tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in het vernieuwde Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar op 18 januari was glashelder: Kom snel met een nieuwe visie op ondernemen in het dorp, die de plaatselijke bedrijven ruimte biedt om zich te blijven ontwikkelen, zodat zij zich kunnen aanpassen aan de eisen van de nieuwe tijd. Wassenaar mag in de ogen van de ondernemers geen gesloten en onbereikbaar bastion worden voor medewerkers, leveranciers en afnemers als we de dienstverlening en zorg op peil willen houden en het dorp fijn om te wonen, te werken en te recreëren.

Wat voor moois er tot stand kan komen, konden de 115 aanwezigen met eigen ogen aanschouwen, toen directeur Alex Luiten liet zien wat er allemaal veranderd is in en bij het hotel. Een rondleiding en lopend buffet bevestigden de indruk dat het hotel een echt visitekaartje voor het dorp geworden is, waar menigeen de komende tijd met veel genoegen zal overnachten, ontbijten, lunchen, dineren en vergaderen. Tegelijkertijd deed Alex een oproep aan de gemeente het hotel nog meer ruimte te bieden, zodat ook voor wellness faciliteiten kan worden gezorgd. Aanpassen aan de eisen des tijds betekent ook dat thans energiezuinig wordt verwarmd en verlicht, men volledig gasloos kookt en voedselverspilling actief tegengaat door voedselresten te gebruiken voor de productie van biogas voor de open haarden en als veevoer.

Aan de totstandkoming van een nieuwe visie werkt Ondernemend Wassenaar graag creatief mee. Met de nieuwe ambtenaren op Economische Zaken is al een goed contact gelegd. De uitdagingen zijn groot: van mogelijke min of meer gedwongen verhuizingen van daarin niet passende bedrijven uit de Groene Zone aan de Noordrand en meer helderheid rond de toekomst van de Van Hallstraat tot een actiever gebruik van het defensieterrein en mogelijke uitbreiding van Maaldrift en de Amerikaanse school aan toe.

Dat de kogel eindelijk door de kerk is, wat het centrumplan betreft, stemt tot enige tevredenheid. Niks doen is immers geen optie. Daarom wordt ook gehoopt dat de uitvoering nu snel en voortvarend ter hand wordt genomen. En als ondertussen de noodzakelijke veranderingen elders in het dorp goed worden voorbereid, ziet Ondernemend Wassenaar niet alleen een mooi perspectief voor de rest van 2024 maar ook voor de jaren daarna, aldus voorzitter Odette Perik.

Tags

NieuwjaarsreceptieOndernemend WassenaarOndernemersverenigingVan der Valk Hotel Den Haag - WassenaarVerslagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top