Skip to content
Fotocredit: PR

KROOST van Cabaretduo Grof Geschud – bijna perfect cabaret; diepgang hoeft niet zwaar te zijn

Theater Warenar
24 januari 20242 minute read

Het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud werd als jongste ooit genomineerd voor de Neerlands hoop met hun debuut ‘Lijmen’. Toen waren ze nog een koppel. Vervolgens gingen ze uit elkaar en maakten daar de bekroonde voorstelling ‘Broeden’ over. Nu komen Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve, met ‘Kroost’: poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.

In september gaven ze in Theater Warenar een klein voorproefje van hun maakstijl. Die is ijzersterk en verfrissend en niet zomaar in een hokje te proppen. De recensies zijn zeer lovend in België en Nederland. “In KROOST stelt Cabaretduo Grof Geschud steengoede vragen.” “Het is bijna perfect cabaret en bewijst dat diepgang niet zwaar hoeft te zijn.”

Vrijdag 26 januari staan zij in Wassenaar om 20.15 u in Theater Warenar.

TROUW recensie: Het is een pijnlijk moment, zo halverwege de voorstelling Kroost. Lander Severins, de ene helft van het cabaretduo Grof Geschud, verlaat minutenlang het podium om zijn ovulerende vriendin te bezwangeren in de kleedkamer. Myrthe van Velden, de andere helft, blijft verweesd achter. Dat de twee in het echte leven exen van elkaar zijn, en beiden nu serieus denken aan kinderen, maakt de situatie extra beladen. “Hij zal zeker een goede vader worden”, mompelt Van Velden tegen het publiek.

Een scène als deze laat mooi zien dat deze twee jonge makers (beiden 27) het ongemak niet uit de weg gaan. Integendeel, ze omarmen het juist. Daarmee heeft Grof Geschud, dat in Nederland nog relatief onbekend is maar in Vlaanderen al flink is doorgebroken, een recept voor spannend theater te pakken.

Kom deze talenten bewonderen in Wassenaar.

Vrijdag 26 januari 2024 – 20.15 uur

Kaarten € 19,50 (inclusief drankje)

Theater Warenar Wassenaar

Kaarten via de website www.warenar.nl/programma of aan de kassa op maandag en woensdag tussen 10.00 – 14.00 uur | 070 511 8382

Trailer

Tags

Grof GeschudTheater WarenarvoorstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top