Skip to content
Een visual van Residentie Parkzicht. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Gemeenteraad krijgt dinsdag Haagse wethouder op bezoek; Residentie Parkzicht op de agenda (ANWB-locatie)

27 januari 20242 minute read

Wethouder Robert van Asten (D66) van Den Haag komt komende dinsdagavond inspreken in de gemeenteraadsvergadering. De Haagse wethouder Stedelijke Ontwikkeling kreeg afgelopen donderdag van de Haagse gemeenteraad die opdracht mee. Een aangenomen motie met een nipte meerderheid is de oorzaak van deze opmerkelijke stap. Aanleiding voor de Haagse missie vormt het bestemmingsplan voor Residentie Parkzicht dat op de veelbesproken ANWB-locatie moet verrijzen.

Naar verwachting zal Van Asten de bouwhoogte, verkeersafwikkeling en bewonersparticipatie aankaarten. Daarover bestaat bij Haagse omwonenden in het Benoordenhout nogal wat bezorgdheid. Tijdens een raadsvergadering van de gemeente Den Haag werd het college opgeroepen tot een uiterste poging om de plannen voor de ANWB-locatie aan te passen. Dat gebeurde met de motie, ingediend door de VVD en Hart voor Den Haag en de PVV.

‘Geen aansluiting bij Benoordenhout’

Een motie van het CDA tegen hoogbouw kon eveneens rekenen op een meerderheid. Zij benadrukken dat de huidige bouwplannen niet aansluiten bij de karakteristieken van Den Haag en dat alternatieve plannen van lokale bewoners meer recht doen aan zowel de omgeving als de urgente behoefte aan woningen. “Torens van bijna vijftig meter zijn niet passend in Benoordenhout,” gaf CDA-raadslid Hinde de Groot aan. “Er is nooit goed gekeken naar alternatieve plannen en ik vind dat we voor de omwonenden moeten opkomen.” De Haagse VVD drong er bij de wethouder op aan om de belangen van omwonenden te verdedigen. “De bewoners hebben mooie ideeën maar komen er bij Wassenaar niet tussen,” gaf VVD-raadslid Rutger de Ridder aan. Een motie van Hart voor Den Haag voor het annexeren van de ANWB-locatie werd verworpen.

Wethouder Van Asten benadrukte het belang van respect voor elkaars autoriteit op eigen grondgebied maar gaf ook aan dat hij de motie, die met 23 tegen 22 stemmen werd aangenomen, zal uitvoeren. Hoe groot zijn gevolg is, zal dinsdagavond blijken.

Bron: Den Haag FM, Omroep West, gemeente Den Haag

Tags

ANWB locatieBestemmingsplanGemeenteraadsvergaderingHaagse wethouderInsprekenResidentie ParkzichtWassenaar Den Haag
Gerelateerde artikelen
Back To Top