Skip to content
Fotocredit: Sportvereniging Snel en Lenig

Herhaling cursus veilig bewegen en valpreventie

Sportvereniging Snel en Lenig
29 januari 20242 minute read

Snel en Lenig heeft besloten de cursus/training veilig bewegen en valpreventie te herhalen. Geen theorie maar praktijk. Vanaf half maart in de vorm van 5 lessen. Lesduur: 60 minuten op woensdagavond. De cursus wordt gegeven door Taco van den Broek, voorzitter van Snel en lenig en judoleraar (incl. certificaat voor valpreventie). Hij beoefent al 55 jaar judo.

Fotocredit: PR

Deze cursus is een herhaling van de cursus die in de lente van 2023 is georganiseerd door Fit voor Wassenaar en Snel en Lenig. Aan deze cursus deden toen bijna 30 cursisten van 55 tot bijna 90 jaar mee. En iedereen gaf aan wel eens gevallen te zijn.

Dat de cursus een succes was, bleek uit de reacties na afloop. De cursisten gaven aan dat ze graag een herhaling zouden zien. Maar het mooiste compliment kwam van twee cursisten die in de zomer hetgeen ze geleerd hadden in de praktijk mochten brengen. Iets wat je als trainer niet hoopt, maar wel fijn vindt als het zijn vruchten afwerpt, namelijk slechts enkele blauwe plekken.

In de lessen is aandacht voor bewegen, eigen balans, wat te doen bij vallen en hoe sta je weer op. Alles gericht op een stukje zelfvertrouwen. Ook is er aandacht voor de basiselementen van valbreken. Echter, de reflexen van 55 jaar trainen kun je helaas niet overbrengen, maar zaken die wel of niet moet doen krijgen de aandacht.

Valbreken moet je vooral als kind leren met bij voorbeeld judoles, maar blijven bewegen is voor alle leeftijden.

Bij de cursus staat natuurlijk plezier ook centraal.

Bent u ouder dan 55-plus en denkt u dat dit iets voor u is? Informatie en/of aanmelden kan bij Snel en lenig: info@snelenlenig.nl.

Tags

CursusFit in WassenaarSnel en LenigTrainingValpreventieVeilig bewegenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top