Skip to content
Fotocredit: PR

Boze Hagenaars naar raadsvergadering Wassenaar

Zeilstra en Partners, Communicatie - Public affairs & lobby - Cursus en Training op maat
30 januari 20242 minute read

Op dinsdagavond 30 januari komt in de Wassenaarse gemeenteraad het bestemmingsplan Residentie Parkzicht aan de orde. In dat plan wordt het initiatief van projectontwikkelaar ABB om 425 woningen op de ANWB-locatie te bouwen, besproken. De bouwplannen stuiten op fel verzet van de omwonenden in de wijk Benoordenhout. Niet zozeer het aantal woningen, maar de realisatie van twee woontorens van bijna 50 m hoog op de grens van Landgoed Clingendael wordt ‘volstrekt onacceptabel’ geacht.

Het Comité Herontwikkeling ANWB Clingendael (HAC) voert al jaren actie met als motto ‘STOP Hoogbouw op ANWB-terrein!’. Het HAC pleit voor de bouw van meerdere gebouwen met minder bouwlagen waardoor op een acceptabele manier woningen kunnen worden gerealiseerd binnen de maximale hoogte van 26 meter.

Steun van gemeenteraad Den Haag

Het HAC weet zich inmiddels gesteund door de gemeenteraad van Den Haag. Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond 25 januari werd een aantal moties aangenomen met als strekking ‘realiseer woningbouw die past bij het karakter van de wijk Benoordenhout’. Bovendien kreeg verantwoordelijk wethouder van Asten (D66) de opdracht in overleg te gaan met zijn collega in Wassenaar om een periode van herbezinning op de bouwplannen te bepleiten. Ook kreeg hij de opdracht om in te spreken bij de Wassenaarse gemeenteraadsvergadering op dinsdagavond 30 januari. 

Protest

Een groot aantal inwoners van het Benoordenhout zal dinsdagavond bij Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22 in Wassenaar deelnemen aan een protestbijeenkomst. Een actie die aansluit op de succesvolle protestbijeenkomst vorige week in de Duinzichtkerk met meer dan 200 verontruste bezoekers. Op een spandoek staat hun eis ‘Druk NU op de pauzeknop’! Bij de raadsvergadering in Wassenaar zullen bezorgde omwonenden uit Den Haag gebruik maken van het recht om in te spreken.

Tags

ANWB locatieBoze HagenaarsComite Herontwikkeling ANWB ClingendaelDen HaagProtestResidentie ParkzichtWasenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top