Skip to content
Fotocredit: PR

Formatie Carmen Gomes Inc. brengt zondag 11 februari op JSW-podium een muzikale ode aan Ray Charles!

Jazz Societeit Wassenaar
31 januari 20242 minute read

  De formatie Carmen Gomes Inc. bestaat uit drie heren en een dame die ruimschoots hun sporen in de jazzscene hebben verdiend. Één van hun recentere muzikale projecten betreft een ode aan het muzikale genie Ray Charles. Daarin zingt Carmen Gomes de mooiste blues en soulsongs van Ray Charles.

Carmen Gomes en haar begeleiders hebben in de loop der jaren al zo’n 12 albums uitgebracht. En stonden op gerenommeerde podia van o.a. het North Sea Jazzfestival, het Copenhagen Jazz Festival en het Yokohama Jazz Festival in Japan.

Volgens een recensie in de Volkskrant heeft Carmen Gomes “{..} een bevallige, bluesy stem die balanceert tussen sensuele overgave en beheersing”. En de Telegraaf vond het in 2022 uitgebrachte tribute-album ‘Ray’ een (..) werkelijk weergaloze nieuwe cd.”

De akkoorden en riffs van gitarist Folker Tetteroo en de prima ritmetandem, bestaande uit bassist Peter Bjørnild en drummer Bert Kamsteeg, bieden zangeres Carmen Gomes de juiste muzikale ruggensteun én ruimte om haar stem de meest diverse klankkleuren te laten voortbrengen.

Alle nummers van hun Ray Charles project, door de formatie Carmen Gomes Inc. gestoken in een nieuw modern jasje, vormen een uitstekende mix van jazz, soul en blues. Muziek die vanaf de eerste klanken bij je binnenkomt, je écht van binnen raakt. En dus uitstekend past in de intieme sfeer van ons jazztheater Het Deijlerhuis!

Na de pure jazzklanken van Edisonwinnaar Loek van den Berg en zijn Quintet nu deze maand in ons jazztheater – zoals het tegenwoordig genoemd wordt – ‘low slow mellow blues, soul en jazzy vocals’. Om lichaam en geest éventjes in deze onmiskenbaar hectische tijden te laten ontspannen. Mét of zonder een drankje, knapperige bitterbal en/of een worst/kaasplankje. Zondagmiddag 11 februari a.s. heeft u voor deze muzikale therapie in ons jazztheater Het Deijlerhuis tussen 16:00 en 18:00 uur in ieder geval ruim de tijd!

Voor nadere info en online kaarten: www.jazzsocieteitwassenaar.nl

Tekst: Hans Groeneveld

Tags

Carmen Gomes Inc.Het DeijerhuisJazz Societeit WassenaarOptredenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top