Skip to content
Fotocredit: Adelbert College

Open Dag op het Adelbert College groot succes!

Adelbert College
1 februari 20242 minute read

Op zaterdag 27 januari vond de Open Dag op het Adelbert plaats. Bijna 600 leerlingen uit groep 7 en 8, hun ouders en andere belangstellenden werden door leerlingen door het kleurrijke gebouw geleid en konden aan talloze activiteiten deelnemen. Het Adelbert heeft verbinding hoog in het vaandel staan en die verbinding was duidelijk voelbaar. Medewerkers en leerlingen werkten met zichtbaar plezier samen om de Open Dag tot een succes te maken. En een succes was het!

Er was veel te beleven. Zo konden de bezoekers al boulderend een code kraken, doodelen in het atelier, een Adelbètaquiz doen, resten uit de Krijtzee bewonderen, Schultüten maken, een korte film over het leven van een Adelberter bekijken en kennismaken met medewerkers en leerlingen. Ze kregen o.a. informatie over de Talentklassen, de intensieve begeleiding, de introductie en de overzichtelijke dagindeling. Ook werden zij uitgenodigd om in de week van 12 februari op het sportveld te komen schaatsen.

Het onderwijs op het Adelbert College gaat uit van de mogelijkheden van de leerlingen met ruimte voor ondersteuning én verrijking. Het Adelbert zorgt ervoor dat de leerlingen vertrouwen in hun eigen kunnen krijgen en daardoor het beste uit zichzelf halen. Nieuwe Adelberters schrijven zich in voor één van de Talentklassen (Sport- Wereld- of Kunstklas). Ook op allerlei andere manieren kun je op het Adelbert je talenten ontwikkelen: bijvoorbeeld door verrijkende programma’s zoals IELTS (een internationaal erkend certificaat Engels), Model United Nations, de toneelvereniging, het leerlingenparlement, de schoolband of de techniekgroep. Zo zijn de leerlingen straks goed voorbereid op de toekomst.

Leerlingen van groep 8 die nog meer van de Adelbertsfeer willen proeven, zijn op woensdag 14 februari van harte welkom op de Talentklassenmiddag (13.15-15.45 uur, aanmelden via www.adelbert.nl).

Heeft u vragen? Belt u dan gerust met Merel Bruin via 070-5119224 (afdelingsleider klas 1 en klas 2 h/v/g). Graag tot ziens op het Adelbert!

Tags

Adelbert CollegeBrugklassersOpen DagSchoolkeuzeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top