Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart geeft niet thuis in thuiswedstrijd

Rob Keijzer
2 februari 20242 minute read

Blauw-Zwart heeft zich zelf een slechte dienst bewezen door met 0-2 van rode lantaarndrager Ariston ’80 te verliezen. Bracht de overwinning van verleden week tegen KMD de Wassenaarse supporters wat optimisme, de wedstrijd tegen de Delftse studenten zorgde er voor dat de stemming beneden het vriespunt zakte. En het meest droevige was dat de Delftse zege ook nog eens verdiend was.

In de 5e minuut gaf Ariston al een waarschuwing. Uit een corner werd de bal maar net naast het doel van doelman Kas Vaneman geplaatst. Ook 20 minuten later ontsnapten de Lagerberg Verhuisgroep formatie aan een achterstand. Wederom verdween de bal net naast het heiligdom van Vaneman.

Na een half uur kwamen de Blauwen iets beter in het spel, wat resulteerde in een vlammend schot van Xander Vredenbregt en een inzet van Kim Theil. Beide pogingen gingen rakelings over het Delftse doel. Zo eindigde de eerste helft doelpuntloos.

De tweede helft was nog geen 2 minuten oud toen Eloy Kessel de bezoekers op voorsprong zette. Heel Blauw-Zwart was er van overtuigd dat dit in buitenspelpositie gebeurde, maar de prima fluitende scheidsrechter Van der Maat was een andere mening toegedaan en wees resoluut naar de middenstip.

Dit was een mokerslag voor de Blauwen en het spel zakte af en toe naar een bedenkelijk niveau af.

Na een kwartier in de tweede helft moest Quint van der Ploeg met een op het oog zware blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Tommy de Jong.

Of het nu door deze wissel kwam weten we niet, maar vanaf dat moment kreeg de thuisclub meer grip op de wedstrijd. Echt goed werd het niet, maar met veel enthousiasme werd Ariston op eigen helft terug gedrongen. Er ontstonden mogelijkheden en zelfs kansen, maar doelman Koen Schouten had besloten dat hij vandaag zijn beste wedstrijd van het seizoen zou spelen. De sluitpost was onpasseerbaar, hoe hard of ver in de hoek de Wassenaarse schoten ook waren. De gelijkmaker wilde er maar niet in en toen diep in blessuretijd na mistasten van de Blauw-Zwart defensie de 0-2 een feit werd, was het over en uit voor de Lagerberg Verhuisgroep mannen.

Blauw-Zwart staat nu weer onder de degradatiestreep, met 1 punt voorsprong op DWO. Volgende week de uitwedstrijd tegen het op de 4e plaats staande Wilhelmus. Wellicht kunnen de mannen van Alan Campfens stiekem voor een verrassing zorgen.