Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: PR

Spanning stijgt in het 6e Open Schaakkampioenschap van Wassenaar

Schaakclub Wassenaar
8 februari 20243 minute read

De 5e ronde van het OKW werd gespeeld op 5 februari. Ook nu waren er een aantal afzeggingen, zodat er aan een 11-tal tafels werd gespeeld.

De partij tussen koploper Joop Beijersbergen en Jaco Arkesteijn was al snel afgelopen. In de opening lette Jaco even niet goed op en kon Joop op de 6e zet pardoes een dame winnen voor 2 stukken. Peter Okker ging beter van start tegen Hugo Quaak en probeerde een aanvallende Hugo van het lijf te houden. Toen er echter een pion verloren ging, stortte het witte bolwerk rond de koning in. Gerard van der Born kreeg het aan de stok met Arno Luinenburg. De laatste was op het oorlogspad, want hij had al een paar keer verstek laten gaan. Het werd een opmerkelijke partij, waarbij de beide koningen na de opening vrolijk op hun plaats bleven staan. Door het goede stukkenspel van Arno, brak dit de witte koning toch op en na het verlies van een pion, kwam het einde ras nader. Hans Heshusius en Bert Dobber maakten er een lange partij van. Remise leek het te worden tot Hans ineens een toren weggaf.

Ronald van Vleuten won in een regelmatige partij van Daan Wille en ook Jeroen Peper zette langzaam maar zeker Niels Engelen van het bord. Ankie Erwich en Jagger Meevis hielden elkaar lang in evenwicht. Ankie wilde al remise aanbieden, tot Jagger toch nog in de fout ging en een kwaliteit weggaf. Het verdiende halve punt zat er toen helaas niet meer in. Bauke Baas Becking maakte er tegen Yuhong Li een waar schaakfeest van. Direct na de opening sloeg Bauke met zijn loper op f7 en dat was het beging van een wilde partij waarbij het erom draaide of de zwarte koning het zou overleven in het centrum. Yuhong pareerde de ene dreiging na de andere, maar uiteindelijk moest hij toch opgeven in deze weliswaar niet foutloze, maar spannende partij. Een fraaie partij van Bauke.

Hany Hassan won van Aad van der Sluijs die in het eindspel een toren weggaf. Herman de Wind had er duidelijk de wind onder tegen Danny Lim. Met een mooie combinatie veroverde hij een kwaliteit en daarmee werd de partij tot een goed einde gebracht. De laatste partij was die van Koos van Holten tegen Yashech Al Hamawandi. Tot ver in het eindspel hielden de matadors elkaar in evenwicht tot Koos in de fout ging en alsnog de partij verloor.

Na afloop praatten de kompanen nog even na over de gemaakte blunders maar ook over al het moois wat er te zien was.

Met nog 2 ronden te gaan gaat Joop nog steeds aan de leiding met 4,5 uit 5. Hugo volgt met 4 punten en Frank en Ronald met 3,5.

Op 4 maart volgt de 6e ronde. Wie zin heeft kan eens langskomen om te kijken naar al dat geschuif op die schaakborden. Zie ook onze website www.schaakclub-wassenaar.nl

Tags

Open SchaakkampioenschapSchaakclub WassenaarSchakenWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top