Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart in lastig parket

Rick Wagner
9 februari 20242 minute read

Na veertien gespeelde wedstrijden, en dus nog twaalf te gaan, begint Blauw-Zwart in een lastige positie te geraken. Weliswaar bedraagt de achterstand op de veilige negende plaats niet meer dan vier punten (met een wedstrijd meer gespeeld) en op de elfde plaats (nacompetitie) slechts twee punten, maar de moeite die de Blauw-Zwarten hebben om kansen te creëren, en dus doelpunten te maken, is toch wel groot. Met dertien doelpunten in veertien wedstrijden is de Lagerberg Verhuisgroepformatie verreweg de minst productieve ploeg van de derde klasse B.

Dat bleek ook tegen Wilhelmus in Voorburg. Qua voetbal doet Blauw-Zwart voor geen enkele tegenstander onder, en dat bleek ook weer afgelopen zaterdag. Sterker nog, in de eerste helft hadden de Blauw-Zwarten de zaken prima op orde, waren veelvuldig te vinden op de helft van Wilhelmus en gaven niets weg. Maar dat leidde niet tot kansen, laat staan doelpunten. Verschil met de thuisploeg: één kans, één doelpunt, na een half uur uit een vrije  trap (met een stuit) die Kas Vaneman wel stopte, maar de rebound was een prooi voor Wilhelmus-speler Noah Sarisjodjo (1-0).  Toch kwamen de Blauw-Zwarten in de laatste minuut van de eerste helft nog langszij, dankzij Raymond Vosse die op links achter een dieptepass aanging, doorstoomde tot in het strafschopgebied en via de doelman en de binnenkant van de paal diagonaal de 1-1 liet aantekenen.

Dat leek een mooie opsteker voorde tweede helft, maar dat werd het niet. In die tweede helft waren de Voorburgers toch wel de bovenliggende partij, vooral omdat ze regelmatig gevaar stichtten voor het Wassenaarse doel. Direct na rust hield Kas met een fenomenale redding de Lagerberg Verhuisgroepformatie nog af van een achterstand, maar Wilhelmus creëerde diverse kansen en je zag aankomen dat het uiteindelijk een keer raak moest zijn. De eerste keer  werd het doelpunt nog wegens buitenspel afgekeurd, in de 70e minuut was het toch raak. De Blauw-Zwarte verdediging werd op rechts afgetroefd en de thuisploeg kon de situatie eenvoudig uitspelen  (2-1). Kort daarna raakten de Voorburgers nog de onderkant van der lat.

In de gehele wedstrijd kreeg de Lagerberg Verhuisgroepformatie best nog veel corners en vrije trappen te nemen, maar dat leverde eigenlijk nooit gevaar op. Kansen creëren is echt het probleem op dit moment, als dit verbetert komen der doelpunten ook wel. Tot dan blijft Blauw-Zwart in ieder geval in de gevarenzone.