Skip to content
Nutsschool B1. Fotocredit: Hany Hannos

Nutsschakers winnen ’s ochtends en ’s middags

Jeugdschaakvereniging Bobby Fischer
9 februari 20242 minute read

Voor de 49-ste keer organiseerde jeugdschaakvereniging Bobby Fischer het Wassenaarse scholenkampioenschap. Dankzij een grotere zaal in de aula van de Amerikaanse School, die zelf 5 teams leverde, konden er meer teams meedoen. Het aantal van 31 teams is het grootste aantal sinds 16 jaar. Behalve de Wassenaarse scholen deden ook de bevriende scholen Lusthof uit Voorburg en HSV uit Den Haag mee als gastscholen en een Bobby Fischercombinatieteam samengesteld uit leerlingen van 4 scholen.  

In de ochtendsessie streden er 16 viertallen van 8 scholen. De Nutsschool en de Bloemcampschool begonnen beide met 4 overwinningen en een gelijkspel.  

Maar in de beslissende laatste ronde won de Nuts overtuigend met 3,5 – 0,5 de onderlinge wedstrijd. Het winnende middenbouwteam (t/m groep 5) bestond uit Daan Shen en Willem Idema, die allebei met 6 uit 6 een perfecte score behaalden, alsmede Ian Shen en Keira Lim. Op de derde plaats eindigden Lusthof en HSV, terwijl de ASH vijfde werd voor Kieviet en Herenweg. Overige topscorers zijn Gijs Visser (Kieviet), die met 6 uit 6 ook 100% scoorde, Wieger van Leeuwen (Bloemcamp) met 5,5 punt, en vijf spelers met 5 punten: Stefan van der Kuip (Bloemcamp), Frederik Borsboom (HSV), Aadam Mattam en Thomas Haresnape (ASH) en Andrew Konjajev (Nuts).  

In de middagsessie voor spelers uit de groepen 6 t/m 8 speelden er 15 teams. De Lusthof stond lange tijd aan kop, en ging de slotronde in met één bordpunt voorsprong op de Nuts. Ze hadden al tegen elkaar gespeeld, maar terwijl de Lusthof niet verder kwam dan 2 – 2 tegen ASH, dat uiteindelijk vierde werd, wist de Nuts nog even dik met 4 – 0 te winnen. Daarmee is de hegemonie van de Kievietschool, die de afgelopen 5 jaar kampioen was, gebroken.

De Bloemcamp finishte hier als derde, Montessori en Bobby Fischer als vijfde. In het winnende Nutsbovenbouwteam speelden Maren Woudstra (topscorer met 8 uit 9), Harun Hany (met 7 punten), Elliott  Desportes en Adam Hany. Overige topscorers zijn Dhanesh Bajnath (die zich ook al gekwalificeerd heeft voor het NK t/m 12 jaar en speelde in het Bobby Fischerteam) met 9 uit 9, Bataaf van Leeuwen (Bloemcamp) met 8 uit 9 en George Ren (Kieviet) met 7,5 uit 9 aan bord één. Vier spelers boekten 7 punten: Darsh Gandhi (ASH), Alfredo Crocker (HSV) en Victor van Veen en Kai Daly (beiden Bloemcamp).  

Tags

Jeugdschaakvereniging Bobby FischerSchakenWassenaarWassenaarse scholenkampioenschapwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top