Skip to content
Erelid Erika Bruder ontvangt oorkonde en bloemen van voorzitter Johan Hallo Fotocredit: Anneke Kappetijn

Silhouet benoemt Erelid

Fotowerkgroep Silhouet
10 februari 20243 minute read

De jaarlijkse ledenvergadering van woensdag 7 februari jongstleden van Fotowerkgroep Silhouet Wassenaar benoemt Erika Bruder-Dewess tot Erelid.

Erika woont al meer dan haar halve leven in Wassenaar.

Haar hele leven staat in het teken van creativiteit. Dus ook in Wassenaar is Erika altijd creatief bezig. Schilderen, en dan vooral aquarel, is voor haar heel belangrijk. Maar ook vervaardigt zij de prachtigste etsen.

Inmiddels meerdere tientallen jaren geleden kwam Erika bij toeval Fotowerkgroep Silhouet tegen. Erika kwam op een expositie en was onder de indruk van de foto’s. Bovendien raakte zij direct in een goed gesprek verwikkeld met enkele leden van de club. En zo kwam van het één het ander.

Erika ging kennis maken op een clubavond.

En zij besloot om lid te worden. Natuurlijk had zij al een ‘creatief oog’. Maar zoals zij altijd zegt, bij Silhouet heeft zij leren fotograferen en vooral erg goed leren kijken. Een paar stappen opzij kan precies het verschil maken tussen een mooie en een heel bijzondere foto!

Al vele tientallen jaren maakt Erika, op de club en daarbuiten de prachtigste foto’s.

Maar voor Silhouet is vooral ook van belang dat Erika zich vrijwel vanaf het begin van haar lidmaatschap ook direct actief is gaan inzetten voor de fotoclub.

Al heel veel jaren verzorgt zij maandelijks de zeer uitgebreide nieuwsbrief voor alle leden en vrienden. Behalve alle benodigde informatie zorgt ze er ook voor dat er altijd een thema in staat voor de fotowedstrijd van de volgende maand. En natuurlijk ook altijd de uitslag van de maand ervoor. Behalve informatie is er zo elke maand een prachtig kleurrijk, digitaal, ledenblad; de Silhouetter.

Daarnaast zorgt Erika voor de contacten over de tentoonstellingen in de bibliotheken van Wassenaar en Voorschoten.

Ook heeft Erika heel goed zicht op wat er in de loop van de jaren gebruikelijk en belangrijk is en zorgt ze er op heel soepele wijze voor dat we ons allen daar steeds van bewust zijn.

Communicatie, website, jaarplanning en contacten met de Vrijwilligerscentrale zijn ook onderwerpen waar Erika continu zeer actief in is. Kortom, Erika, is, vaak wat op de achtergrond, een ‘spin in het web’, waar Silhouet haar al tientallen jaren heel dankbaar voor is.

Vandaar deze zeer terechte benoeming als Erelid.

Wil je ook inspiratie opdoen? Kom dan vrijblijvend naar een clubavond en maak kennis met Erika en de andere leden van Silhouet. De clubavonden zijn ongeveer om de week in het Van Heeckerenhuis. Vragen? Bel voorzitter Johan Hallo op 06-53351044 of stuur ’n e-mail naar Erika Bruder (e-mailadres eebruder@xs4all.nl).  Meer zien? Bekijk de foto’s van Silhouet en het jaarprogramma op  https://www.silhouet-wassenaar.nl

Onderschrift foto; Erelid Erika Bruder ontvangt oorkonde en bloemen van voorzitter Johan Hallo

Foto: Anneke Kappetijn

Tags

ErelidFotoclub SilhouetFotografieLedenvergaderingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top