Skip to content
Fotocredit: YMCA Wassenaar

Goed nieuws van YMCA Wassenaar

YMCA Wassenaar
11 februari 20242 minute read

YMCA Wassenaar heeft veel goed nieuws te melden: om te beginnen de clubactiviteiten van afgelopen week. Deze stonden in het teken van Valentijnsdag. Alle kinderen kregen een houten bordje met de letters l-o-v-e. Met tien mooie kleuren foamklei kon het bordje versierd worden. Schitterende resultaten waren te zien!

Foamklei stimuleert de verschillende zintuigen. Het kan in alle vormen worden gekneed, gerold en samengedrukt en heeft hele heldere kleuren. Het moedigt kinderen aan om kleuren te verkennen, te mengen en te matchen, waardoor hun creativiteit optimaal wordt benut. Het kneden, rollen en vormen van foamklei vereist precisie en controle, wat de ontwikkeling van de fijne motoriek en oog-handcoördinatie bevordert. Daarbij heeft het een kalmerend effect, doet stress verminderen en helpt kinderen zich beter te concentreren. Kortom: een geweldig materiaal, dat de club veelvuldig gebruikt.

De donatieaanvragen voor de jaarlijkse uitgaandagen, het zomerkamp alsmede een nieuwe tent voor het zomerkamp, en voor de renovatie van het platte dak van de aanbouw van het clubhuis zijn allemaal ingewilligd. Dit betekent dat ook dit jaar YMCA Wassenaar weer heel veel mooie plannen kan realiseren ten behoeve van de kinderen. Dit ongeacht de financiële draagkracht van de ouders.

De uitgaansdagen in het voorjaar zijn altijd een hoogtepunt voor de YMCA-kinderen. Maar ook veel kinderen van stichting Leergeld worden uitgenodigd om mee te gaan. De bestemming wordt in maart bekendgemaakt.

Ook in de maand maart zal een nieuwe tent worden aangeschaft voor het zomerkamp. Een grote, opblaasbare tunneltent van zogenoemd technisch katoen, geschikt voor 6 tot 8 kinderen. Waterbestendig, uv-bestendig, ademend en duurzaam. Met een ‘natuurlijke uitstraling’. Daarnaast vormen grondzeil en tentdoek één geheel, wat wateroverlast tegengaat. Dit laatste wordt steeds belangrijker in deze tijden van extreme weersomstandigheden.

En ten slotte zal dit voorjaar het platte dak van de aanbouw van het YMCA-clubhuis worden voorzien van een nieuwe bitumen dakbedekking. Deze aanbouw dateert uit 1960 en bestaat uit keuken, halletje en toilet. Geleidelijk aan worden alle verbeterpunten uit het inspectierapport van Monumentenwacht weggestreept. Zo doende wordt het monumentale clubhuis in steeds betere staat gebracht. Een clubhuis dat al meer dan 100 jaar een veilig onderkomen biedt aan kinderen. Niet voor niets maken er dan ook iedere week ruim 60 kinderen gebruik van.

YMCA Wassenaar kijkt uit naar een druk en heel gezellig voorjaar. Met de fantastische groep vrijwilligers gaan wij deze uitdaging aan!

Tags

ClubactiviteitenGebouwonderhoudUitgaansdagenWassenaarYMCA WassenaarZomerkamp
Gerelateerde artikelen
Back To Top