Skip to content

Bezwaar maken tegen WOZ-waarde via BSGR

20 februari 20242 minute read

Bent u eigenaar van een woning in Wassenaar, dan krijgt u binnenkort een bericht over de WOZ-waarde van uw woning. Dit bericht krijgt u van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) of via uw berichtenbox van MijnOverheid. 

Is de WOZ-waarde te hoog?

Vindt u uw WOZ-waarde te hoog? Dan kunt u bezwaar maken. Dit kunt u zelf eenvoudig doen met behulp van onderstaande QR-code of via www.bsgr.nl(externe link). U kunt hier ook een belafspraak met de taxateur maken.

 Zelf bezwaar maken is belangrijk

Commerciële ‘no cure no pay bureaus’ bieden aan om de bezwaarprocedure voor inwoners te doen, maar in de praktijk melken ze de procedure uit voor financieel gewin. De inwoner ziet hier nauwelijks iets van terug terwijl veel gemeenschapsgeld terecht komt in de kas van die bureaus. 

Wilt u meer weten over bezwaar maken?

De VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) heeft een video gemaakt waarin is uitgelegd hoe u makkelijk bezwaar kan maken. https://www.youtube-nocookie.com/embed/61p0kIfAg6Q?disablekb=1&modestbranding=1

Wilt u meer weten over de WOZ-waarde?

De Waarderingskamer heeft een video gemaakt waarin is uitgelegd hoe de BSGR de WOZ-waarde bepaalt. U kunt de video zien via www.waarderingskamer.nl/animatievideo(externe link).

Tags

Bezwaar makenBSGRWassenaarWOZ-waarde
Gerelateerde artikelen
Back To Top