Skip to content
Fotocredit: PR

Het hondenleven van Ella van Elck

Tom Rietveld
21 februari 20242 minute read

Ella van Elck schildert realistisch. Ik werk uitsluitend met olieverf. Ik vind dat, het prettigste medium dat er is. Omdat je dan nat in nat kan werken, zo krijg je mooiere resultaten, dan met acryl. Acryl is snel droog en geeft niet die mogelijkheden dan met olieverf.”

Twee dagdelen per week geeft Ella les aan een paar mensen, die langskomen.” En daar ben ik dan gezellig mee bezig. Dat geeft een bepaald ritme aan m’n leven en geeft voldoening zo met jongere mensen in contact te blijven.

Ik exposeer echt wel regelmatig. Ik exposeer permanent bij Dierenzorg vanwege mijn liefde om dieren te schilderen. Vogels en honden zijn favoriet. Mijn eigen hond is regelmatig het onderwerp. Daarnaast maak ik portretten van honden in opdracht.  

Op de open dag op 9 juni bij Dierenzorg ben ik daar ook met een standje om veel van mijn werk te laten zien en te verkopen.

Op zaterdag 11 mei 2024 is gemeente Zoetermeer weer voor 1 dag de teckelstad van Nederland, waar 1000 teckels samen komen en er allerlei kraampjes zijn met dierbenodigdheden. Daar ben ik dan ook weer present met mijn werk.”

Alle teckels verzamelen! Al tien jaar lang weet Patricia Tjepkema, eigenaresse van ’t Dierenparadijs alle teckels (zelfs uit het buitenland) plus baasjes naar de Zoetermeerse Dorpsstraat te lokken. Ook voor Zoetermeerders zonder teckel is het een leuk uitje: je kijkt je ogen uit

Ook als je niet de eigenaar bent van teckel Saartje of Boy is dit evenement meer dan een bezoek waard. Al nippend aan een wijntje op een van de terrassen zie je zomaar een stoet van honderden teckels voorbijkomen.

Teckels in felgekleurde jasjes, met petjes op, in wagens en op de terrassen: Dan krioelt het van de teckels, in alle vormen en maten. De winkelstraat staat gevuld met kramen met dierenspullen. Teckels kunnen proeven van snacks en teckelbier en de ijssalon zorgt voor een lekker ijsje, speciaal voor dieren.

Ella van Elck vervolgt: “In september organiseer ik samen met een aantal kunstenaars een open dag in de Havenaar. Dan stop ik duizend flyers in de brievenbussen in de buurt. Nu ben ik bezig om met kleine groepjes van zes mensen bij mij thuis kunst te kijken en een kopje thee te drinken.”

Ella van Elck was één van de kunstenaars van de Voorschotense Kunstkring waarvan in de afgelopen maand werk te zien was in Galerie In de Molen.

Tags

Ella van ElckGalerie in de MolenKunstgroep WassenaarVoorschotense KunstkringWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top