Skip to content
Van links naar rechts: Daryll Groenhuijzen van Sanitronics, PvdA-commissielid Marvin van der Nat, Ida Spelt van Stichting Gehandicapten Wassenaar, wethouder Ronald Zoutendijk en DLW-fractievoorzitter Ben Paulides. Fotocredit: gemeente Wassenaar,

Rolstoeltoegankelijke wc-unit aan De Wassenaarse Slag geopend

22 februari 20242 minute read

Gisteren, woensdag 21 februari, is de eerste, rolstoeltoegankelijke wc-unit aan De Wassenaarse Slag geopend door wethouder inclusie, Ronald Zoutendijk. De unit is een zelfreinigend toilet dat staat op het trottoir naast parkeerterrein Zeelust. Met deze wc-unit komt een lang gekoesterde wens van de inwoners van Wassenaar uit.

Wens inwoners Wassenaar

In samenwerking met leverancier Sanitronics heeft de gemeente Wassenaar de eerste rolstoeltoegankelijke en zelfreinigende wc-unit van De Wassenaarse Slag opgeleverd. De vraag naar de wc-unit kwam van de inwoners uit Wassenaar. De gemeente vindt het belangrijk dat er buiten de openingstijden van de strandtenten ook een (rolstoeltoegankelijke) mogelijkheid is om naar het toilet te kunnen. Ook in eerdere coalitieprogramma’s is de wens voor een openbare toiletvoorziening opgenomen. Daarnaast draagt de aanleg van een openbare, rolstoeltoegankelijke wc-unit bij aan een inclusieve, kinder-, ouders- en seniorenvriendelijke samenleving in Wassenaar.

Opening wc-unit

In zijn openingswoord vertelde wethouder inclusie Ronald Zoutendijk dat hij erg blij is met de plaatsing van deze wc-unit. “En het blijft niet bij alleen deze wc-unit. In de komende tijd zullen er nog drie wc-units worden geplaatst, waarvan één in het centrum en één bij de speelplaats aan de Dr. Mansveltkade”, aldus de wethouder. Na het openingswoord was het tijd om de wc-unit van binnen te bekijken. Leverancier Sanitronics demonstreerde in 10 minuten hoe de wc-unit werkt. PvdA-commissielid Marvin van der Nat was de eerste persoon die met zijn rolstoel de wc-unit mocht testen.

De wethouder was erg enthousiast over de nieuwe aanwinst voor Wassenaar: “We vinden het als gemeente belangrijk dat deze openbare en (rolstoel)toegankelijke wc-units er zijn. Een op de vier mensen gaat niet naar buiten voor een wandeling, omdat ze niet op tijd bij een wc terecht kunnen. Dat mag zeker niet en daarnaast weten we allemaal hoe belangrijk het is om in beweging te blijven.” Na het bekijken van de wc-unit, was het tijd voor een kop koffie/thee met taart bij hotel Duinoord. Het was een geslaagde ochtend met veel positieve energie.

HogeNood-app

De gemeente heeft sinds kort een nieuwe licentie op de HogeNood-app. Het is een landelijke app die al in meer gemeenten wordt gebruikt. Met meer dan 9.500 gecontroleerde locaties is de app volledig betrouwbaar. Via de HogeNood-app kunt u op uw telefoon binnenkort bekijken waar de toiletvoorzieningen zijn via een kaartweergave. Ook de openingstijden, de afstand en beoordelingen zijn terug te vinden in de app.

Tags

De Wassenaarse SlagGemeenteHogeNood appInclusiviteitRolstoeltoegankelijke wc unitWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top