Skip to content

Ingezonden: Discussie rondom ANWB-locatie stuitend

Afzender bekend bij de redactie
24 februari 202456 second read

De discussie in Wassenaar rond de ontwikkeling van het ANWB-terrein is stuitend. Er is een projectontwikkelaar gezocht. Die heeft een plan gemaakt met door de gemeente gestelde randvoorwaarden en eisen. De ontwikkelaar heeft die eisen ter harte genomen en daarmee rekening gehouden. Vervolgens heeft hij meerdere architecten voorbeeldplannen laten uitwerken. Die uitwerkingen zijn besproken met de omwonenden.  Op basis van die reacties zijn er stevige aanpassingen toegepast. Niet iedereen was tevreden, maar tevredenheid voor iedereen is helaas niet mogelijk. Door de gemeente Wassenaar zijn er randvoorwaarden gesteld en de ontwikkelaar heeft zich maximaal ingespannen om daaraan te voldoen.

Nu komt de gemeente Den Haag in het gareel en stelt nieuwe (?) eisen? D66 populisme?  

De fout is dat in dit geval een parkeerterrein als monument is betiteld. Echt, het is voor de ontwikkelaar een peuleschil om een mooi plan te maken dat iedereen aanvaardbaar en mooi vindt, maar dan moet je niet het parkeerterrein als monument benoemen.

Als Wassenaar niet instemt met bestemmingsplan wijziging gaat het miljoenen aan een schadeclaim kosten. Oplossing:  monumentenstatus afhalen van parkeerterrein en dat volbouwen. Laagbouw met bescheiden middelhoogbouw, dus.  Iedereen tevreden en geen schadeclaims. 

Tags

IngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top