Skip to content
Fotocredit: PR

Afternoon Jazz Tributes; Tribute to Stan Getz – door Tom Beek & Band (met video)

Theater Warenar
27 februari 20242 minute read

Als er toch één saxofonist is, waar niemand op lijkt, is het wel Stan Getz. Daar is er maar één van. Zelfs Coltrane zei het al eens: ‘We would all play like Stan Getz, if we could”. 

Als tiener groeide ik op met Getz’ platen. Met die ongelooflijke melodische en swingende lijnen. De man met dat schitterende geluid. Het wonderkind van de jazz-saxofoon. In 1989 zag ik hem nog live op het North Sea Jazz Festival. Hij speelde Lush Life. Onversterkt. Onvergetelijk. Zo mooi. Zo raak. Hoewel hij duidelijk beïnvloed werd door – met name – Lester Young, was Stan Getz als tiener al ‘his own man’. Getz is een legende. Eén van de aller- aller- allergrootsten.

Wanneer je vindt dat Getz’ muziek meer gehoord mag worden, kun je een paar dingen doen. Op de socials een bloemlezing geven van je favoriete Getz-platen. Leuk en aardig dat soort acties natuurlijk. Maar: lullen over muziek, daar heb je uiteindelijk niet zoveel aan. Daarom organiseert Frits Landesbergen een live eerbetoon aan Getz, en daar mogen hem dankbaar voor zijn. 

Van elke Getz-periode spelen we één van onze persoonlijke favorieten. Swing, cool jazz, bebop, bossa nova en de prachtige platen die hij maakte met bijvoorbeeld Bill Evans, Jimmy Rowles, Chick Corea en Kenny Barron.

De laatste van de serie van vier Warenar Afternoon Jazz middagen van seizoen 23-24.

Een programma met een informele setting in de Persijnzaal van Theater Warenar, samegesteld door onze dorpsgenoot Frits Landesbergen.

Compleet met tafeltjes, sta mogelijkheden en de optie om een drankje te halen aan de bar.

Inloop telkens vanaf 14.30 uur | Aanvang 15.00 uur | Einde ongeveer 17.30 uur

Zondag 3 maart 2024 – 15:00 – PersijnzaalTickets

Theater Warenar

Tags

Afternoon Jazz TributeTheater WarenarTom Beek en BandTribute to Stan GetzWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top