Skip to content
Onthulling QR-FIT beweegroute informatiebord door QR-FIT coach Robert van der Laan en wethouder Laurens van Doeveren. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Lancering eerste QR-FIT beweegroute in Wassenaar

29 februari 20242 minute read

De gemeente Wassenaar heeft in samenwerking met het beweegplatform QR-FIT een nieuwe beweegroute ontwikkeld. Deze route combineert lichaamsbeweging met digitale interactie en biedt inwoners een leuke en gratis manier om actief te blijven. De route is 2,5 kilometer en bestaat uit een wandelpad met 12 palen. De lancering van de route vond 27 februari plaats bij zwembad Het Sterrenbad. Wethouder Sport, Laurens van Doeveren was hier ook bij aanwezig om het informatiebord te onthullen.

De nieuwe beweegroute is bedoeld om bewoners van alle leeftijden aan te moedigen om op een laagdrempelige manier actief te blijven terwijl ze genieten van de buitenomgeving. Het initiatief is ontstaan vanuit het beleid in het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) en het Sportakkoord Wassenaar. Het doel van dit akkoord is om zoveel mogelijk inwoners in beweging te krijgen.

Lancering QR-FIT beweegroute

De opening van de eerste, officiële QR-FIT beweegroute in Wassenaar was een succes. Na twee mooie openingswoorden van QR-FIT coach Robert van der Laan en wethouder Sport, Laurens van Doeveren, was het tijd om het informatiebord bij zwembad Het Sterrenbad te onthullen. De nieuwe beweegroute heeft twee afstanden: een basisvan 1,8 km en een extra lus naar 2,5 km met in totaal 12 QR-paaltjes. Het is mogelijk om op twee plaatsen te starten: bij het informatiebord van het zwembad en bij het bestuurscentrum De Paauw. Aan de hand van een kaartweergave op het bord is duidelijk af te lezen langs welke borden de route allemaal komt. Bij elk bord is het de bedoeling dat de QR-code wordt gescand.

Daarna komen er sportoefeningen in beeld die in drie verschillende fitheidniveaus zijn uit te oefenen. Wethouder Laurens van Doeveren is erg enthousiast over deze sportieve beweegroute: “We hebben in Wassenaar mooie buitenruimtes en landgoederen. Daarnaast willen we vooral dat mensen meer gaan bewegen. De QR-FIT beweegroute maakt het nog aantrekkelijker voor mensen van alle leeftijden om te sporten in de mooie buitenruimtes van Wassenaar. We willen allemaal gezond ouder worden en daarom is het belangrijk dat we genoeg buiten komen, frisse lucht krijgen en bewegen.”

Tags

Bewegen in WassenaarGemeenteGezond en Actief Leven AkkoordQR - Fit beweegrouteSportakkoordWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top