Skip to content
De ANWB-locatie waar 425 woningen worden gerealiseerd. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Raad stemt in met bestemmingsplan ‘Residentie Parkzicht’

29 februari 20242 minute read

De gemeenteraad heeft dinsdagavond in meerderheid ingestemd met het bestemmingsplan voor ‘residentie Parkzicht’ op de veelbesproken ANWB-locatie.  Het project, dat onverminderd op veel weerstand kan rekenen van buurtbewoners uit het naastgelegen Haagse Benoordenhout, is dinsdagavond wel bijgeschaafd door de gemeenteraad. Zo bedraagt de bouwhoogte van de geplande woontorens nu maximaal 40 meter. Het project voorziet in de bouw van 425 woningen.

Sinds de aankondiging van de ANWB in 2021 om haar hoofdkwartier te verplaatsen naar een nieuwe locatie in Den Haag, waarbij het bestaande pand in Wassenaar zou worden gesloopt, heeft de gemeente Wassenaar gewerkt aan plannen voor herontwikkeling van het terrein.

De voorgestelde bouwhoogte van enkele woontorens zorgde voor de meeste controverse. Bewoners uit de nabijgelegen Haagse wijk Benoordenhout uitten ook dinsdagavond weer sterke bezwaren tegen de geplande hoogbouw.

In reactie op de weerstand van omwonenden heeft de gemeenteraad van Wassenaar besloten de maximale bouwhoogte van de torens te verlagen van 47 naar 40 meter, een compromis dat echter nog steeds niet voldoet aan de wensen van veel omwonenden die een maximale hoogte van 26 meter voorstonden. Dat bleek geen haalbare kaart.

Ondanks weerstand van omwonenden benadrukte verantwoordelijk wethouder Ritske Bloemendaal (D66/Pvda) het belang van het project in het licht van de woningnood. Hij wees op de stevige onderbouwing van het bestemmingsplan en de grote interesse voor de nieuwe woningen, met meer dan 1800 potentiële belangstellenden. De fracties van Hart voor Wassenaar en Lokaal Wassenaar stemden tegen het besluit. Of aan het besluit gevolg kan worden gegeven zal binnenkort blijken. Omwonenden dreigden in januari al met juridische stappen.

Tags

Anwb-locatieBesluitvormingBestemmingsplanGemeenteraadResidentie ParkzichtWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top