Skip to content
Fotocredit: PR

Asha Moenesar de Bescherm Engel

Tom Rietveld
1 maart 20242 minute read

Tijdens de druk bezochte Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis De Pauw in Wassenaar en de speech van burgemeester Leendert de Lange een schreeuw ‘Is er een dokter in de zaal?’ Tom Rietveld bezocht samen met Asha Moenesar deze bijeenkomst. Hij voelde zich niet helemaal lekker en zocht een rustiger plek achter in de ruimte om even te zitten en een glas water te drinken. Meer kan hij zich niet meer herinneren. Asha Moenesar des te meer.

Fotocredit: PR

Zij ving hem op toen hij op de klapstoel achterover dreigde te vallen. Het bleek een hartstilstand. Na de schreeuw om hulp nam ze direct maatregelen om hem te reanimeren door eerst een cardiale stomp op het borstbeen aan de kant van het hart te geven en te reanimeren totdat na een kwartier de ambulance arriveerde. Een oud huisarts uit het publiek bleef stand-by. Daarna werd hijovergebracht naar de hartbewaking van het Leids Universitair Medisch Centrum. 

Na vele onderzoeken is Tom Rietveld inmiddels weer springlevend en kunnen we van een wonder spreken. Asha Moenesar is voor hem een beschermengel.

Afgelopen week heeft burgemeester Leendert de Lange aan Asha Moenesar een onderscheiding als beschermengel overhandigd in de vorm van een replica van de godin, die de Rolls-Roys siert. Het beeld werd ooit geïnspireerd op de Griekse gevleugelde godin Nikè.

Tags

BeschermengelNieuwjaarsreceptieOnderscheidingOnwelwordingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top