Skip to content
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart komt fysiek tekort en verliest met 0-1 van Schipluiden

Henk Goulooze
1 maart 20242 minute read

Na een fysiek voetbalgevecht  heeft de hoofdmacht  van Blauw-Zwart afgelopen zaterdag de zege aan het net wat scherpere en brutalere Schipluiden moeten laten. Na tal van gemiste kansen en goed keeperswerk aan beide zijden moesten de mannen van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep het moede hoofd in de schoot leggen en Schipluiden met een 0-1 winst naar het Westland terug laten keren. De bezoekers blijven stevig op een tweede plaats staan en de Wassenaarders komen nog steeds niet van de laatste plaats af.

De ploeg van trainer Alan Campfens trad op het kunstgras van De Schulpwei met enkele vervangers voor geblesseerden aan en kreeg al direct te maken met scherp aanvallende tegenstanders die onmiddellijk het doel van de gelukkig weer betrouwbaar keepende Kas Vaneman van de Blauwen onder vuur namen.

In de eerste helft was het aan beide zijden vooral rennen en draven en persoonlijke duels op het scherp van de snede. Er waren veel venijnige overtredinkjes die nogal eens aan de aandacht van de niet alles waarnemende scheidsrechter ontsnapten. Dit riep weer de nodige irritaties in het veld op. Voeg daar dan een assistent scheidsrechter van de bezoekende club aan toe die op z’n zachtst gezegd zijn scheidrechter niet steunde en je creëert veel heisa onder het publiek langs de kant. En dat leidde de aandacht voor de best wel spannende pot voetbal alleen maar af.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Schipluiden na een afgeslagen corner Blauw-Zwart met een keihard afstandsschot op 0-1 zette. Mede doordat de felle Westlanders veel persoonlijke duels wonnen en de Blauw-Zwarters nog al eens verkeerde keuzes maakten, bleef ook de tweede helft rommelig en nerveus. Van beide kanten werden kansen gemist en kwamen voorzetten niet aan. Nadat er hier en daar wat gele kaarten waren getoond liep een duel aan de zijlijn tussen Tim van Aken en een speler van Schipluiden fysiek uit de hand. De Blauw-Zwarter werd tegen een hek gekwakt, verbeet de pijn en nam wraak. Dit betekende een rode kaart voor beide spelers. Dit voorval gaf de wat opgefokte sfeer in het veld wel aardig weer.

Blauw-Zwart kwam net te kort en was niet brutaal genoeg, om de over de gehele wedstrijd genomen verdiende gelijkmaker te forceren.  

Tags

RKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top