Skip to content
Bibliotheek Voorschoten Wassenaar

Deze maand in bibliotheek Voorschoten – Wassenaar

3 maart 20243 minute read

Kom naar Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar om wijzer te worden. We helpen je bij de belastingaangifte, maar ook om (beter) Nederlands te leren. Of om mooie gedichten te schrijven. Kom dus gezellig langs!

Gratis hulp bij belastingaangifte

Veel mensen hikken tegen de jaarlijkse belastingaangifte aan. Daarom biedt Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar hulp. Onze vrijwilligers staan in maart en april klaar om de aangifte voor je in te vullen. Deze service is gratis en alleen bedoeld voor inwoners van Voorschoten en Wassenaar*. Maak snel een afspraak (verplicht) via obvw.nl/belasting of de balie!

Bibliotheek Voorschoten: dinsdagen 5, 12, 19, 26 maart en 2, 9, 16, 23, 30 april 2024, van 10.00 – 13.00 uur.
Bibliotheek Wassenaar: woensdagen 6, 13, 20, 27 maart en 3, 10, 17, 24 april 2024, van 10.00 – 13.00 uur.

* De inkomensgrens voor deze gratis service is € 37.496 (alleenstaanden) resp. € 47.368 ( gehuwden/samenwonenden).

Meld je aan

Vrouwen met schrijflust, opgelet!

Schrijf je graag brieven, kaarten, gedichten? Hou je van levensverhalen en dagboeken? Ben je op zoek naar creatieve inspiratie om zelf te schrijven? Kom dan woensdag 6 maart naar het Schrijfcafé voor Vrouwen onder leiding van Joyce Kappetein, docent creatief schrijven.

Woensdag 6 maart 10.30 – 12.30 uur in Bibliotheek Wassenaar
Kosten € 13,- inclusief koffie/thee

Meld je aan

Taalspreekuur

Wil je beter Nederlands leren spreken, lezen of schrijven? Kom dan naar het gratis Taalspreekuur. Daar kijken we wat het beste bij jou past. Misschien een cursus of oefenen in een groep. Of privéles. Lijkt het je leuk om mensen te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Meld je dan aan als vrijwilliger via obvw.nl of de balie.

Bibliotheek Wassenaar | elke donderdag 10.00 – 12.00 uur
Bibliotheek Voorschoten | elke vrijdag 10.00 – 12.00 uur

Meer info

Kom gezellig een spelletje spelen

Elke vrijdagmiddag is er een spelletjesmiddag voor ouderen in Bibliotheek Wassenaar. De ene keer bingo, de andere keer een quiz of een ander leuk spel. Iedereen is welkom. De spelletjesmiddag wordt georganiseerd door de Federatie van Wassenaarse Ouderenorganisatie (FWO).

Vrijdag 8 maart 14.00 – 16.00 uur in Bibliotheek Wassenaar
Toegang gratis, koffie of thee tegen betaling

Elke zaterdagochtend gaan er grootse verhalen rond in de bibliotheek. Een enthousiast team leest met veel plezier verhalen voor aan kinderen van 0 tot 6 jaar. Soms is er een thema, soms een extra activiteit. En kinderen die vaker komen, sparen met de voorlees-spaarkaart voor een leuk cadeautje. Iedereen is welkom.

Zaterdag 8 maart 10.30 – 11.15 uur
Bibliotheek Voorschoten & Wassenaar
Entree gratis, vrije inloop

Filmhuis Wassenaar

Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis

Datum             Aanvangstijd    Film

za 2 mrt           20:00 uur         The Zone of Interest

zo 3 maart        12.30 uur         Wish (NL)

zo 3 maart        15.00 uur         Ferrari

ma 4 maart      20.00 uur         The Zone of Interest

di 5 maart        14.00 uur         The Holdovers

wo 6 maart       20.00 uur         Priscilla

do 7 maart       13.30 uur         Filmclub

vr 8 maart        20.00 uur         The Holdovers

za 9 maart        20.00 uur         Le Pot-au-Feu

Speciale kindervoorstelling Wish

In het magische koninkrijk Rosas woont Asha, een optimist met scherpe humor. Wanneer ze op een moment van nood een wens naar de hemel stuurt, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische kracht – Star genaamd. Samen nemen ze het op tegen de geduchte vijanden die het op hun gemeenschap hebben gemunt. Dankzij Asha’s sterke wil en de magie van de sterren gebeuren er wonderlijke dingen…

Tags

ActiviteitenBibliotheekFilmhuis WassenaarOBVWProgrammaVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top