Skip to content
De deelnemers aan de startklas uit Wassenaar met Wethouder Bloemendaal en wethouder Belt. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Eerste nieuwkomers ‘geslaagd’ voor Startklas Inburgering

7 maart 202458 second read

In totaal zijn 15 nieuwkomers ‘geslaagd’ voor de eerste Startklas inburgering. Vrijdag 1 maart rondden zij, in het bijzijn van wethouders Inburgering Marcel Belt (Leidschendam-Voorburg) en Ritske Bloemendaal (Wassenaar), hun introductieprogramma voor inburgering af. Nu kunnen zij goed voorbereid aan hun inburgering in de gemeente beginnen.

Wethouder Inburgering Ritske Bloemendaal van Wassenaar: “Met deze nieuwe Startklas zetten we koers op een goed inburgeringsproces. Als wethouder Inburgering ben ik blij dat we binnenkort na het succes van deze Startklas weer een nieuwe Startklas kunnen beginnen. Ik wens alle toekomstige, nieuwe inwoners van Wassenaar succes met het vinden van hun plek in ons mooie dorp.”

Welk traject past het beste

De Startklas Inburgering bereidt nieuwkomers in Wassenaar, Leidschendam-Voorburg en Voorschoten  voor op hun inburgeringstraject. Daarnaast helpt het programma de gemeente om de nieuwkomers beter te leren kennen. Hierdoor kan beter bepaald worden welk inburgeringstraject het beste bij iemand past.

Samenwerking met organisaties

De deelnemers krijgen taalles van Foxtaal en Echt Nederlands en maken kennis met belangrijke plekken en organisaties in de gemeente. Daarnaast nemen zij deel aan activiteiten, zoals een training over geldzaken. De gemeenten werken hiervoor nauw samen met maatschappelijke organisaties zoals Vluchtelingenwerk en het Werkgeversservicepunt.

Tags

GemeenteNieuwkomersStartklas InburgeringWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top