Skip to content
Fotocredit: PR

Gedichtenwedstrijd voor Meijendel: Doe jij mee?

Stichting Hart voor Meijendel
7 maart 20242 minute read

Stichting Hart voor Meijendel organiseert een gedichtenwedstrijd voor alle leerlingen van de basisscholen in Wassenaar. Daarmee wil ze aandacht vragen voor de bescherming van de natuur in Meijendel. De stichting zet zich ervoor in dat dit unieke, maar kwetsbare gebied ook voor toekomstige generaties bewaard blijft. Met de actie wil de stichting daarom de kinderen van Wassenaar een stem geven. Zij moedigt alle kinderen aan om mee te doen!

Meijendel is een bijzonder duinengebied. Dit beslaat meer dan een derde deel van de gemeente Wassenaar. In de duinen leven unieke dieren en planten. Laten we zuinig zijn op Meijendel. Daarom is het thema van de gedichtenwedstrijd:

“Hoe zou het zijn om te leven in Meijendel?”

Beeld je in dat je een dier, een plant of een oude kromme boom bent. Of ben je misschien een heel bos of een hoge duintop? Of een zandkorrel, een stukje rendiermos? Beeld je het natuurgebied Meijendel in en schrijf hier een gedicht over van 8 tot 10 regels. Het gedicht hoeft niet te rijmen, maar het mag wel.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Het allermooiste gedicht krijgt een blijvende plek in Wassenaar en wordt opgenomen in de Poëzieroute Wassenaar. De gedichten worden gebundeld in een boekje, en alle kinderen krijgen een aandenken aan de wedstrijd. Natuurlijk houden we rekening met de verschillende leeftijden. Daarom zijn er 3 categorieën en voor iedere categorie is er een prijs: groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8.

In de jury zitten Mieke van den Berg, dichteres en bestuurslid van de Poëzieroute Wassenaar, Carl Doeke Eisma, dichter, auteur en columnschrijver voor De Wassenaarse Krant en Tom de Boer, ecoloog en voorzitter van de Groene Meent in Wassenaar.

Op woensdagmiddag 10 april is de prijsuitreiking.

De gedichtenwedstijd wordt mogelijk gemaakt door Fonds Wassenaar.

Je kunt je gedicht voor 29 maart sturen aan hartvoormeijendel@gmail.com.

Kijk voor meer informatie over Stichting Hart voor Meijendel op www.hartvoormeijendel.nl

Tags

GedichtenwedstrijdMeijendelStichting Hart voor MeijendelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top