Skip to content
Fotocredit: PR

Het mooiste van Ramses Shaffy met Excelsior

Muziekvereniging Excelsior
7 maart 20242 minute read

Zaterdag 20 april zal Muziekvereniging Excelsior, onder leiding van Geert Schrijvers, muziekliefhebbers betoveren met een speciaal concert gewijd aan de iconische Nederlandse zanger en songwriter Ramses Shaffy. Ramses Shaffy, een legendarisch figuur in de Nederlandse muziekscene, heeft met zijn emotionele en poëtische composities een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Het concert belooft een avond vol prachtige vertolkingen van Shaffy’s tijdloze klassiekers te worden, gebracht door Excelsior met de zangtalenten van Micheline Van Hautem en met Jos Jansen als solist op bastrombone.

Voor de pauze zal Excelsior zelf spelen. Onder andere staat een verhalende symfonie over Don Quichote op het programma, gebaseerd op het spraakmakende boek

van Miguel de Cervantes. Het personage van Don Quichote is daarbij een van de acteerrollen die Ramses Shaffy zelf met verve heeft gespeeld.

Na de pauze gaan we door met verhalen vertellen: Micheline Van Hautem zal met hulp van Jos Jansen én Excelsior op geheel eigenzinnige wijze het werk van Ramses Shaffy spectaculair vertolken. Ze voert het publiek mee door het leven van Shaffy via zijn grootste klassiekers, al dan niet in een ander jasje. Om een ​​uniek tintje aan de uitvoering toe te voegen, zal Jos Jansen, een ervaren trombonist, zijn virtuositeit op de bastrombone demonstreren.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 20 april vanaf 20:00, in het theater van the American School of the Hague (ASH), Rijksstraatweg 200, Wassenaar.

Kaarten zijn verkrijgbaar via Eventbrite.nl of bij Boekhandel De Kler in Wassenaar voor €17,50 per stuk.

Mis deze kans niet en ervaar de magie van de muziek van Ramses Shaffy, tot leven gebracht door Muziekvereniging Excelsior, Micheline Van Hautem en Jos Jansen.

Tags

Het mooiste van Ramses ShaffyJos JansenMicheline Van Hautemmuziekvereniging ExcelsiorUitvoeringWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top