Skip to content
Fotocredit: Schaakclub Wassenaar

Joop Beijersbergen slaat aanval op toppositie af in Open Kampioenschap van Wassenaar

Schaakclub Wassenaar
7 maart 20243 minute read

De 6e ronde van het OKW werd gespeeld op 4 maart. Deze keer waren er een 20-tal schakers die achter de borden plaatsnamen. Achter de bar stond deze keer Anke van As die als vrijwilligster de koffie en drankjes verzorgde.

De twee jongelingen, Jagger Meevis en Yuhong Li, speelden tegen elkaar. Hoewel Jagger het lange tijd onder controle kon houden, kon hij het toch niet bolwerken tegen Yuhong. De op papier sterkere Niels van Engelen, moest toch geduld hebben met Koos van Holten. Pas in het eindspel kwam het krachtsverschil tot uiting. De clubgenoten Pierre Coste en Gabor Ellman gingen niet over één nacht ijs. Pierre gaf een stuk voor 2 pionnen, maar zijn agressieve spel werd netjes opgevangen door Gabor. De belangrijkste partij was die tussen koploper Joop Beijersbergen en achtervolger Frank Engering.

Na de opening stond al snel het centrum in brand, waarbij Joop de overhand kreeg. Nauwkeurig positiespel leverde een pion en de partij op. Daan Wille won van Peter Okker in een positionele partij. Bauke Baas Becking was dit keer opnieuw op het oorlogspad. Deze keer was Herman de Wind de klos. Al na 10 zetten stond er een chaotische stelling op het bord en Bauke wist hierbij de dame van Herman te veroveren. Opnieuw een fraaie partij van Bauke! Yashech Al Hamawandi kwam niet goed uit de opening tegen Danesh Bajnath. Na een pion achterstand ging Yashech er echter goed voor zitten en trok de partij alsnog naar zich toe. Bert Dobber en Ronald van Vleuten hielden elkaar lang in evenwicht.

Richting het eindspel veroverde Ronald een pion en toen Bert een loper weggaf, was het wel gebeurt. Jaco Arkesteijn speelde tegen Gerard van der Bron. Zoals gebruikelijk bouwde Gerard eerst een stevig fort op voordat hij tot actie overging. Richting het eindspel kon Gerard met zijn dame en paard de witte stelling binnendringen, hierbij kwam hij 2 pionnen voor te staan. Door de dames te ruilen en zijn paard te offeren voor een pion, kreeg Gerard een handvol pionnen waartegen het arme paard van Jaco niet was opgewassen. Opnieuw een mooie overwinning van Gerard! Danny Lim en Hany Hassan hielden elkaar ook lang in evenwicht tot Hany toch een pion wist te verschalken. Dit bleek niet voldoende voor de winst; de heren besloten tot een puntendeling.

Na deze ronde is de stand aan kop:

Joop Beijersbergen                                                                            5,5

Ronald van Vleuten                                                                           4,5

Gerard van der Born, Hugo Quaak en Bauke Baas Becking              4

Voor de uitslagen en de volledige stand zie ook onze website www.schaakclub-wassenaar.nl

Op 8 april is de slotronde van het toernooi, dat feestelijk zal worden afgesloten. Wie zin heeft kan gerust binnenlopen.

Tags

Open Kampioenschap van WassenaarSchaakclub WassenaarSchakenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top