Skip to content
Fotocredit: Adelbert College

Talentklassenmiddag voor groep 8 op het Adelbert College

Adelbert College
7 maart 20242 minute read

Op woensdag 14 februari ontving het Adelbert College ruim 160 groep 8-leerlingen op de Talentklassenmiddag. In drie verschillende lessen kregen zij een inkijkje in de Sportklas, Wereldklas en Kunstklas. De toekomstige talentjes werden enthousiast begeleid door de leerlingen van het promoteam en de docenten van de Talentklassen.

Sinds dit schooljaar volgen alle leerlingen in de eerste klassen op donderdagmiddag lessen in de Talentklas van hun keuze. Volgend schooljaar wordt het Talentklassentraject uitgebreid naar het tweede leerjaar. Hierin volgen de leerlingen verdiepende lessen binnen hun Talentklas.

In de Sportklas is afgelopen jaar aan teambuilding gewerkt en leerden de leerlingen allerlei nieuwe sporten, zoals judo en klimmen. In de laatste periode leren ze hoe ze anderen kunnen coachen. In de Kunstklas hebben de leerlingen een maquette gemaakt, op het podium gestaan en hun muzikale talenten ingezet. In de laatste periode komen alle disciplines samen door het maken van een brugklashit! In de Wereldklas hebben leerlingen zich verdiept in de energie van de toekomst, hebben zij een eigen VR-escaperoom gebouwd en leerden ze programmeren. De laatste periode staat in het teken van debatteren én een kennismakingscursus Spaans. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de leerlingen hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen en echt eens andere dingen doen dan in de reguliere lessen.

Geïnteresseerd in het Adelbert? Inschrijven is mogelijk in de inschrijfweek van 25 t/m 31 maart. Alle jonge talenten zijn welkom. Heel graag tot ziens op het Adelbert College!

Tags

Adelbert CollegeGroep 8 leerlingenSchoolkeuzeTalentklassenmiddagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top