Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart bindt PGS/VOGEL met 3-2 winst aan zegekar

Henk Goulooze
8 maart 20243 minute read

Een gretig en op iedere bal jagend Blauw-Zwart kwam afgelopen zaterdag eindelijk tot scoren en verraste daarmee PGS/VOGEL dat met een 2-3 nederlaag op eigen veld verbouwereerd achterbleef. Na een periode van nederlagen had de ploeg van trainer Alan Campfens de strategie gevonden tegen de forse Hagenaars, die met harde inzet al diverse koplopers in de derde klasse hebben verrast.

Je mag best zeggen dat de pot voetbal op Ockenburgh bij tijd en wijle sensationeel was. Al in de derde minuut ontsnapte de Blauwen van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep bij een corner-scrimmage op een haar na aan een achterstand. Maar de bezoekende Wassenaarders hadden diverse malen het geluk van gemiste Haagse  kansen aan hun kant. Voor het eerst in tal van wedstrijden was de onverwoestbare inzet van Blauw-Zwart ook nog eens effectief.

Man van de wedstrijd Ryan van Lochem nam zijn ploegmaten aan de hand met dartel spel op de linkervleugel. Hij was al in de achtste minuut met een fraaie goal ongrijpbaar voor de boomlange verdedigers van PGS/VOGEL na een subtiele pass van Bastiaan Hendriksen. Mede door het voortdurende gevaar dat van Ryan uitging, konden de Lagerberg Verhuisgroep boys de gehele eerste helft de 0-1 voorsprong koesteren. Xander Vredenbregt moest nadat hij onder de zoden was gelopen al vroeg worden vervangen door Tristan van Deursen.

Nadat de Blauwen tot twee maal toe de bal op de lat van de Haagse goal zagen ketsen kwamen ook zij enige keren goed weg bij gemiste kansen Haagse zijde. De Wassenaarse bezoekers hadden direct na de rust last van concentratieverlies, waardoor de 1-1 erin vloog. De enige tientallen supporters kregen echter in de tweede helft veel waar voor hun geld door heen en weer flitsende aanvallen, waarbij Blauw-Zwart stoïcijns bleef geloven in de goede afloop. In de 63e minuut scoorde Ryan van Lochem zijn snoeiharde tweede goal (1-2), gevolgd door een rommeltje voor de goal van de Wassenaarse keeper dat de 2-2 opleverde.

De Blauwen versaagden echter niet. In de 70e minuut: een PGS/VOGEL-speler smashte bal met de hand weg, de scheidsrechter kende uiteraard een penalty toe, die Bastiaan Hendriksen onberispelijk inschoot: 2-3! De teleurgestelde Hagenaars zagen nog een speler met rood weggestuurd worden en moesten hun grensrechter die werd weggestuurd door de scheidsrechter die het gescheld zat was, vervangen. Er was zelfs staken en een afkoelingsperiode nodig om de gemoederen weer tot bedaren te brengen. Maar dat mocht voor Blauw-Zwart de pret niet drukken: van de laatste plaats af in de wetenschap dat scoren weer lukte.