Skip to content
Fotocredit: PR

Eerste Snuffeltuin in Wassenaar geopend bij Stichting Nationale Dierenzorg

Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar
8 maart 20242 minute read

Vandaag is de eerste snuffeltuin in Wassenaar geopend door verschillende honden die wonen op het terrein van Stichting Nationale Dierenzorg aan de Zijdeweg 56 in Wassenaar. De honden wonen onder andere in het Wassenaarse asiel, de Seniorenclub voor honden en zijn eigen honden van werknemers van NDZ.

Wat is een snuffeltuin? Een snuffeltuin is een plek waar een hond in vrijheid, ongedwongen en in zijn eigen tempo, zijn neus (kruidentuin) en andere zintuigen kan gebruiken. Verschillende ondergronden (schelpen, stenen, boomschors, boomstammen, hooibalen, zand etc. ) voor de poten, een evenwichtsbrug, zandbak en zwembadje, tunnel en brug zijn allemaal aanwezig. Wetenschappelijk is bewezen dat dit de beste verrijking is voor honden in bijv. een pension of asiel omgeving.

Samen met het team hondenverzorgers en het NDZ buitenteam is een online workshop gevolgd, gegeven door allround honden expert Birgitta Geerlings. Zij heeft in 2017 het Snuffeltuinen Initiatief in Nederland en België geïnitieerd. Vervolgens is er geschetst en getekend en is het buitenklus team soms met hulp van vrijwilligers van bedrijven aan de slag gegaan.

Via de online winkel van NDZ zijn er heel veel materialen gedoneerd waarvoor wij onze donateurs heel hartelijk danken!

En nu is het zo ver: Na een jaar hard werken door iedereen is de tuin feestelijk geopend door blije honden die het af en toe wel even wennen vonden, maar al snel kwispelend hun neus achterna liepen!

Tags

AsielCrecheDierenambulanceHondenPensionSeniorenclubSnuffeltuinStichting Nationale Dierenzorg
Gerelateerde artikelen
Back To Top