Skip to content
Fotocredit: Protestantse Gemeente Wassenaar

Orgelconcert Jan Hage in de Dorpskerk

8 maart 202453 second read

Morgen, op zaterdag 9 maart om 16:00 uur zal Jan Hage beide orgels in de Dorpskerk bespelen. Jan Hage is  sinds 1 juni 2011 de organist van de Domkerk in Utrecht en deze prestigieuze positie heeft hij te danken aan zijn fenomenale orgelspel en zijn geweldige improvisatietalent. Daarvoor was hij organist van de Kloosterkerk te Den Haag. Hij studeerde orgel bij o.a. Jan Welmers en André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt.

Fotocredit: Jan Hage

Hij staat in het bijzonder bekend als warm pleitbezorger en veelgevraagd vertolker van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In 2006 ontving hij de médaille d’argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Jan zal eerst op het Mutin orgel werken van Louis Vierne en van Déodat de Séverat spelen en vervolgens op het Hinsz-Van Dam orgel werken van Carl-Philippe Emanuel Bach, Johan Sebastian Bach en Wolfgang Amadeus Mozart. Hij sluit het concert af met een improvisatie.

Tags

Jan HageOrgelconcertProtestantse Gemeente WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top