Skip to content
De burgemeester, wethouders en medewerkers van de gemeente samen met het managementteam van ASH. Fotocredit: gemeente Wassenaar

College op werkbezoek bij de American School of The Hague

9 maart 20242 minute read

Het college van burgemeester en wethouders is op dinsdag 5 maart op werkbezoek geweest bij de American School of The Hague (ASH). De school is één van de grootste werkgevers van Wassenaar en heeft meer dan 1.000 leerlingen. Onder begeleiding van School Director Courtney Lowe en zijn managementteam werd het college rondgeleid door de campus.

Unieke lessen

Na een warm ontvangst door het managementteam van de school, werd de weg vervolgd richting de toneelzaal. De burgemeester en wethouders kregen een speciale, verkorte versie van de High School Musical voorstelling te zien. Dit werd gespeeld en gezongen door leerlingen van de ‘middle school’.

Tijdens rondleiding werd opgemerkt dat de school zeer divers is. Van les over kunstmatige intelligentie tot orkestles en van kookklas tot schilderles: in elk lokaal gebeurde wat anders. “We’re all over the place”, is wat de kunstdocent zei over de variatie van kunstwerken aan de muur in het lokaal. Dit geldt ook voor de docenten en leerlingen op school. De 160 docenten zijn van 5 verschillende nationaliteiten en de leerlingen komen van over de hele wereld

Early Childhood Centre

Na de rondleiding op de campus, was het tijd voor het bezoek aan het Early Childhood Centre (ECC). De historische boerderij ‘Ter Weer’ heeft een mooie aanbouw gekregen en fungeert als Elementary School (eerste 6 jaar van de Nederlandse lagere school) van ASH. Tijdens dit bezoek was de lokale en maatschappelijke betrokkenheid van de leerlingen goed te zien. De leden van het college werden op een enthousiaste wijze meegenomen in thema’s als bijenwelzijn, duurzaam kledinggebruik en efficiënte afvalcompostering in de schoolkantine. Leuk is om te vernemen dat steeds meer leerlingen ook Nederlands leren. Burgemeester De Lange sprak namens het college blij te zijn met de al jarenlange goede samenwerking tussen de school en de gemeente Wassenaar. Zo vangt ASH ruim 20 Oekraïners op, geven leerlingen fietslessen aan vluchtelingen en zijn ze vrijwilliger op de kinderboerderij en bij de Stichting Nationale Dierenzorg.

Wethouder Laurens van Doeveren vult aan: ‘de American School of The Hague’ levert met haar onderwijs en vele maatschappelijke activiteiten een belangrijke bijdrage aan ons unieke dorp, waarbij zij steeds de verbinding zoeken met andere partijen in Wassenaar. Daar liggen mooie kansen voor jong en oud. Ik ben daar trots op’.

Tags

American School of The HagueCollegeGemeenteWassenaarWerkbezoek
Gerelateerde artikelen
Back To Top