Skip to content

HartvoorWassenaar: Feest, het vernieuwde skatepark

9 maart 202459 second read

Het initiatief van het jongste raadslid ooit in Wassenaar, Nicolás Pesman van HartvoorWassenaar, is nu eindelijk goedgekeurd door de raad.

Direct na zijn benoeming in 2022 is hij, als vertegenwoordiger van de jeugd, begonnen met een vernieuwingsplan van het bestaande skatepark.

Het bestaande skatepark, tegenover het gezondheidscentrum, was in een zeer slechte toestand. Het was zelfs gevaarlijk doordat ijzeren stukken uitstaken, en bij een beetje regen stond het onder water. Wassenaarse skaters zochten hun heil elders.

Over het nieuwe skatepark is veel overlegd met de direct betrokkenen, zowel omgeving, maar vooral ook de jeugd.

Dit oude skatepark wordt dus nu vervangen. Het wordt ook uitdagender. Zodat Wassenaarders weer dicht bij huis kunnen skaten.

Het skatepark is bedoeld voor beginners en gevorderden, ongeacht hun leeftijd. Het zal een ontmoetingsplek worden voor de jeugd, goed te overzien en goed bereikbaar.

Kortom, een nieuw en goed skatepark is van groot belang omdat het niet alleen een veilige en uitdagende ruimte biedt voor skaters, maar ook bijdraagt aan de opbouw van een sterke gemeenschap. Het bevordert een gezonde leefstijl en misschien heeft de lokale economie er ook wat aan. Het is een essentieel element voor de Waarde van Wassenaar.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx

Solide

Tags

Hart voor WassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top