Skip to content
Op de foto van links naar rechts: Jean Schneiders (penningmeester Kunstgroep), burgemeester Leendert de Lange, kunstenaar Ada Sier, opa Ton Deurloo, Bo Deurloo, Raymond van de Bos, Jelle Snijders. Fotocredit: PR.

Expositie van Aanstormend Talent bij Kunstkring Wassenaar

Tom Rietveld
12 maart 20243 minute read

Drie jonge kunstenaars Bo Deurlo, Jelle Snijders en Raymond van de Bos is het gelukt om gezamenlijk een tentoonstelling  voor elkaar te krijgen in de galerie van de Kunstkring Wassenaar in de Molen.

Voorzitter Otto Altmann: “Ik ben altijd  nieuwsgierig en verrast hoe jonge aankomende kunstenaars  zicht ontwikkelen. Het is dan goed  om ze een podium te bieden in de Molen – een unieke plek – om in contact te komen met de gevestigde kunstenaars.  En al hun medestudenten en vrienden hier te kunnen ontvangen”.

Bij de opening was het Mark Snijders, de vader van Jelle, die een korte inleiding gaf. “Hartelijk welkom op de expositie MAAN, ROOS, VIS.

MAAN, ROOS, VIS  Het begin van iets nieuws, met een knipoog naar het verleden.

Bo, Jelle en Raymond komen alle drie van de Haagse Kunst Academie. Bo is al afgestudeerd, Jelle en Raymond zijn eerstejaars.

En nu zult U zich wellicht afvragen waarom deze drie jonge kunstenaars in de Molen exposeren. Daar zit een lange geschiedenis achter maar ik zal het kort houden.

Alle drie zijn ze skaters. Jelle en Raymond kennen elkaar uit Rotterdam. En Jelle leerde Bo kennen toen hij, bij een bezoek aan oma Ada Sier in de parkeergarage hiernaast aan het skaten was.

Tijdens die ontmoeting ontdekten ze dat hun opa’s elkaar kenden. Sterker nog, Opa Harry en opa Ton waren beste vrienden.  Als u goed oplet kunt U de ze in een van de vitrines tegenkomen. En opa Ton is zelfs live aanwezig.

Ze hebben een bijzondere band. Bo liet Jelle en Raymond kennismaken met de Kunstacademie. Sindsdien zien ze elkaar vaak en is er een inspirerende vriendschap ontstaan. 

En toen was er ook nog Ada Sier, de oma van Jelle die ook kunstenaar is en zich heeft ingezet om de jongens hier uit te nodigen. Dank daarvoor, ook aan de Kunstgroep Wassenaar.

Jelle vroeg zich of het werk niet te abstract was voor het Wassenaarse publiek. Ik denk dat dat wel meevalt”.

Het is de laatste week om de tentoonstelling te komen bekijken: de expositie is t/m zondag 17 maart 2024 te bezoeken in de galerie in de molen aan het Molenplein 10a in Wassenaar. Op vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur

Op de foto van links naar rechts:

Jean Schneiders (penningmeester Kunstgroep)

Burgemeester Leendert de Lange

Kunstenaar Ada Sier

Opa Ton Deurloo

Bo Deurloo

Raymond van de Bos

Jelle Snijders

Tags

Aanstormend talentExpositieGalerie in de MolenKunstgroep WassenaarKunstkring WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top