Skip to content
Marc Fischer, directeur Woningbouwvereniging St. Willibrordus en wethouder Wonen, Ritske Bloemendaal bij het openingsfeest van de nieuwbouwappartementen aan de Stompwijckstraat. Fotocredit: gemeente Wassenaar Meer informatie: E-mail: communicatie@wassenaar.nl

Feestelijke opening van 86 nieuwbouwappartementen aan de Stompwijckstraat

14 maart 20242 minute read

Wethouder Ritske Bloemendaal was op dinsdag 12 maart aanwezig bij de feestelijke opening van 86 gloednieuwe nieuwbouwappartementen aan de Stompwijckstraat in Wassenaar.

De 86 appartementen zijn gebouwd op de plek waar slechts 3 jaar geleden nog 40 verouderde duplexwoningen van Woningbouwvereniging St. Willibrordus stonden. Dankzij de goede samenwerking tussen de gemeente en Woningbouwvereniging St. Willibrordus is het mogelijk geworden om niet alleen het aantal woningen op deze plek te verdubbelen. Maar is het nieuwbouwproject ook in een heel hoog tempo gerealiseerd.

Energiezuinige nieuwbouw

Marc Fischer, directeur Woningbouwvereniging St. Willibrordus en wethouder Wonen, Ritske Bloemendaal bij het openingsfeest van de nieuwbouwappartementen aan de Stompwijckstraat. Fotocredit: gemeente Wassenaar
 
 
 
Meer informatie:
E-mail: communicatie@wassenaar.nl
 
 

Met de bouw van de appartementen is rekening gehouden met duurzaamheid. De woningen hebben energielabel A+++ en A++++, zijn bijna energieneutraal (BENG), gasloos en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Dankzij deze maatregelen hebben de bewoners van de sociale huurwoningen bijzonder lage energiekosten.

Zorg in de wijk

Op de begane grond van het nieuwbouwcomplex is een zorgpunt van Amarosa gevestigd. Omdat ouderen langer thuis blijven wonen, is het belangrijk dat de zorg naar de wijken komt. In twee grote ruimtes komt dagbesteding voor mensen met een zorgindicatie en er komt een ontmoetingspunt voor mensen in de wijk.

Wethouder Wonen, Ritske Bloemendaal, is ontzettend trots op dit resultaat: “Er is veel behoefte aan sociale huurwoningen in Wassenaar. Ik ben daarom ontzettend blij dat het zo snel gelukt is om deze nieuwe appartementen te realiseren. Nog geen drie jaar geleden mocht ik helpen met de sloop van de oude woningen en nu staan er maar liefst 86 toekomstbestendige appartementen.”

Tags

GemeenteNieuwbouwappartementenStompwijckstraatWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top