Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart legt koploper over de knie

Rob Keijzer
15 maart 20242 minute read

Met bij vlagen zeer goed voetbal heeft Blauw-Zwart lijstaanvoerder Graaf Willem II VAC zijn 4e nederlaag bezorgd. De Lagerberg Verhuisgroep formatie was het grootste deel van de wedstrijd heer en meester en op de overwinning was dan ook niets af te dingen, al moet gezegd worden dat de verdediging van de bezoekers bij alle 3 de doelpunten er niet goed uit zag.

In de beginfase was Graaf Willem de beter combinerende ploeg, maar kansen ontstonden daaruit niet. Na zo’n 10 minuten namen de Blauwen de wedstrijd in handen en probeerden over de flanken de Graafse defensie in het nauw te brengen. Dat had al in de 13e minuut resultaat toen de bal uit een voorzet vanaf rechts door Kaj Kronenburg fraai in de rechterbovenhoek gekruld werd, keeper Jellema kansloos latend.

Blauw-Zwart voelde dat er een stunt in zat en ging onverdroten verder met aanvallen. Acht minuten naar het eerste doelpunt werd het 2-0 doordat de totaal ongedekte Bastiaan Hendriksen een voorzet van ditmaal de linkerkant ongehinderd mocht binnen tikken. Tussen beide doelpunten in moest de Blauw-Zwart doelman zijn klasse tonen door een gevaarlijk situatie ten koste van een corner te klaren. Dit was, samen met een mooie kopbal van Rico de Boer rakelings over het doel, een van de weinige mogelijkheden die de bezoekers in de eerste helft kregen.

De tweede helft was nauwelijks vier minuten oud toen het doek definitief voor Graaf Willem viel. Een perfect aangesneden vrije trap van Raymond Vosse werd door de geheel vrijstaande Bastiaan bij de tweede paal binnen gekopt: 3-0 en een ongekende weelde voor het Lagerberg Verhuisgroep elftal.

Graaf Willem kon hier maar bitter weinig tegenover stellen. De grootste kans voor de in het wit gestoken groen-gelen ontstond uit een ouderwetse scrimmage na een vrije trap voor het doel van keeper Kas  Vaneman. Met veel kunst en vliegwerk wist de Blauwe verdediging dit gevaar te neutraliseren.

Opmerkelijk was dat de Blauwen maar liefst 7 vaste selectie spelers door blessures en een schorsing moesten missen. Dat gemis werd prima opgevangen door o.a. Tristan van Deursen en Jeroen Kusse, beiden op de back posities. Zij speelden alsof zij al jaren van het eerste team van de Blauwen deel uitmaakten en scoorden alle twee een dikke voldoende.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Laakkwartier. Ook dat is een kat in het nauw, dus opgepast voor rare sprongen.