Skip to content
Op de foto van links naar rechts: bestuurssecretaris Miriam van Eekelen, manager zorg Jaap Beerens, wethouder Laurens van Doeveren, gemeentesecretaris Karin Handstede, interim teammanager zorg Kees Kooman, wethouder Ritske Bloemendaal, manager bedrijfsvoering Leo Stam, directeur Hester Branderhorst, wethouder Wim Koetsier, manager HRM Andre Zaal, burgemeester Leendert de Lange en wethouder Ronald Zoutendijk. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Burgemeester en wethouders op werkbezoek bij zorgorganisatie Amarosa

15 maart 20243 minute read

Dinsdagmiddag 12 maart bezochten de burgemeester en wethouders van Wassenaar zorgorganisatie Amarosa. De gemeente maakte van de gelegenheid gebruik om zorgverleners een bos tulpen aan te bieden, om ze te bedanken voor hun harde werk en inzet. Tijdens het bezoek kreeg het college een presentatie over onder andere ‘waar de zorg naartoe beweegt’. De middag werd afgesloten met een rondleiding bij locatie Amarosa Willibrord en een fotomoment.

Grootste zorgverlener in Wassenaar

In Wassenaar is Amarosa de grootste zorgorganisatie. Het bijzondere aan deze organisatie is dat ze de hele keten van zorg aanbiedt in Wassenaar: ontmoetingspunten, dagbesteding, huishoudelijke hulp thuis, thuiszorg, verpleeghuiszorg thuis, verpleeghuiszorg en algemeen-zorg. In samenwerking met de gemeente Wassenaar werkt Amarosa aan verschillende vraagstukken binnen de zorg. “In de transitie van de ouderenzorg wordt de nadruk verlegd van zorg achter de muren van de zorginstelling naar ondersteuning van de oudere in zijn eigen sociale systeem. De thuissituatie, het sociale systeem, de wijk en de samenleving worden daarmee belangrijker. Daarnaast worden zorgmedewerkers door de vergrijzing en de krimpende arbeidsmarkt steeds meer nodig en tegelijk steeds schaarser. Hierin ligt een grote opgave voor de toekomst. De gemeente Wassenaar en Amarosa zijn altijd al goede partners geweest, maar door deze ontwikkelingen kunnen we de uitdagingen alleen nog meer in een goed samenspel het hoofd bieden. We zijn blij met een gemeente die zo betrokken is bij de sociale vraagstukken die er liggen”, aldus directeur Amarosa, Hester Branderhorst.

Werkbezoek

Het werkbezoek ging van start met het aanbieden van een bos tulpen aan zorgmedewerkers door wethouder Sociaal Domein, Ritske Bloemendaal: “Het zorgpersoneel heeft een prachtige, nobele baan, maar tegelijkertijd is het ook zwaar. Dat beseffen we ons als gemeente maar al te goed. Daarom vind ik het als wethouder Sociaal Domein belangrijk om daar aandacht aan te besteden. Een bosje bloemen is welverdiend voor deze zorgmedewerkers! Natuurlijk verdienen alle zorgverleners heel veel waardering!”. Tijdens een gezellige lunch gaf Hester Branderhorst, directeur Amarosa, een presentatie over de organisatie, waar de zorg naartoe beweegt en over de toekomstplannen van Amarosa. Na de presentatie kreeg het college een rondleiding bij locatie Amarosa Willibrord. Het bezoek werd afgesloten met een groepsfoto.

Op de foto van links naar rechts: bestuurssecretaris Miriam van Eekelen, manager zorg Jaap Beerens, wethouder Laurens van Doeveren, gemeentesecretaris Karin Handstede, interim teammanager zorg Kees Kooman, wethouder Ritske Bloemendaal, manager bedrijfsvoering Leo Stam, directeur Hester Branderhorst, wethouder Wim Koetsier, manager HRM Andre Zaal, burgemeester Leendert de Lange en wethouder Ronald Zoutendijk.

Tags

AmarosaCollegeGemeenteWassenaarWerkbezoekZorgorganisatie
Gerelateerde artikelen
Back To Top