Skip to content
Wethouder Ritske Bloemendaal en wethouder Ronald Zoutendijk met de infographic over het concept beleidsplan Sociaal Domein. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Themasessies conceptbeleidsplan Sociaal Domein Wassenaar 2024-2027

16 maart 202457 second read

De gemeente ontwikkelt een visie voor het Sociaal Domein in Wassenaar voor 2024-2027. Deze visie vormt de basis van al het beleid en de uitvoeringsplannen in het Sociaal Domein. Op 7 en 13 maart 2024 is de gemeente in gesprek gegaan met maatschappelijke organisaties, de Adviesraad  Sociaal Domein (ASD) en de gemeenteraad over het conceptbeleidsplan. Wethouder Bloemendaal en wethouder Zoutendijk waren bij aanvang van de bijeenkomsten aanwezig en hebben de bijeenkomsten afgetrapt.

Vervolgens heeft de gemeente de conceptplannen gepresenteerd en daarna zijn de verschillende partijen met elkaar in gesprek gegaan over de inhoud. Er zijn interessante gesprekken gevoerd, onder andere over het belang van preventie in het Sociaal Domein en de rol die de gemeente samen met partners daarin kan spelen.

Wethouder Sociaal Domein, Ritske Bloemendaal: “Ik ben blij dat we dit mooie beleidsplan hebben gepresenteerd aan onze lokale maatschappelijke organisaties, de adviesraad en de raadscommissie Mens & Maatschappij. Met hun feedback en inbreng zijn we weer een stap verder met uiteindelijk de definitieve versie van het beleidsplan.”

Het is nu aan de gemeente om de conceptplannen aan te passen. Het is de bedoeling dat het beleidsplan in juni 2024 in de gemeenteraad wordt behandeld. 

Tags

Concept beleidsplanGemeenteSociaal Domein WassenaarThemasessiesWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top